Карта бойових дій в Україні станом на 13 вересня

Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив дані про ситуацію на фронті станом на 13 вересня.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — звільнені території, бордовим — місця бойових дій.

Через невдачі на фронті ворог продовжує тактику терору та залякування цивільного населення. Під удари потрапили міста Харків та Лозова. Від авіаударів та обстрілів з РСЗВ пошкоджено інфраструктуру в районах населених пунктів Білогорівка, Весела Долина, Зайцеве, Юр’ївка, Нью-Йорк, Первомайське, Кам’янка, Степове, Малі Щербаки, Сухий Ставок, Костромка, Біла Криниця та Мирне.

За минулу добу росіяни завдали два ракетних, 25 авіаційних ударів, 11 обстрілів з РСЗВ по військових та цивільних об’єктах.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

На інших напрямках противник обстрілював військову та цивільну інфраструктуру:

  • на Сіверському напрямку — неподалік Атинського та Стукалівки Сумської області;
  • на Харківському напрямку — в районах Козачої Лопані, Баранівки та Куп’янська;
  • на Краматорському напрямку — у районах населених пунктів Пришиб, Білогорівка, Краматорськ, Слов’янськ, Старий Караван, Стародубівка, Спірне, Роздолівка та Григорівка;
  • на Бахмутському напрямку — у районах населених пунктів Суха Балка, Миколаївка Друга, Зайцеве, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина;
  • на Авдіївському напрямку — населені пункти Авдіївка, Орлівка, Ласточкине, Красногорівка, Водяне, Мар’їнка та Новомихайлівка;
  • на Новопавлівському напрямку — поблизу Вугледар,а Пречистівки, Новоукраїнки та Времівки;
  • на Запорізькому напрямку — у районах населених пунктів Кам’янське, Мала Токмачка, Щербаки, Чарівне, Нестерянка, Оріхів, Білогір’я, Залізничне, Темирівка, Новопіль та Времівка.

На Південнобузькому напрямку фіксувалися ворожі артилерійські обстріли вздовж лінії зіткнення та вильти безпілотників для розвідки.

Через втрати противник деморалізований. За наявною інформацією, з метою покращення стану бойової готовності 2-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу, командування бригади видало розпорядження не виплачувати грошове забезпечення військовослужбовцям, які тимчасово відсутні, зокрема, знаходяться на лікуванні. Відновлення виплат відбувається лише після надання виправдальних документів та з особистого дозволу командира.

Українські військові відбили атаки росіян в районах населених пунктів Зайцеве, Бахмут, Бахмутське, Красногорівка, Водяне, Безіменне та Новогригорівка.

За добу українська авіація здійснила дев’ять ударів та завдала ураження по семи опорних пунктах та місцях скупчення живої сили і техніки ворога, знищено дві позиції російських ЗРК. Втрати живої сили та техніки окупантів уточнюються.

Сервіс Deep State публікує актуальну онлайн-карту бойових дій в Україні.

Онлайн-карта бойових дій від Deep State станом на 13 вересня 2022 року

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Головне за 12 вересня: деокупація Херсонщини та вихід до кордону на Харківщині