Карта бойових дій в Україні станом на 15 вересня 2023 року
Генштаб ЗСУ

Протягом минулої доби відбулося 25 бойових зіткнень. Сили оборони продовжують оборонятися на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку, знищують ворога та звільняють окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Стежити за змінами лінії фронту в Україні можна за допомогою онлайн-карти Deep State. На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення.

Орієнтовна лінія фронту біля Бахмута / Deep State

Ворог завдав 2 ракетних та 59 авіаційних ударів, здійснив 56 обстрілів з РСЗВ.

На Волинському та Поліському напрямках у зоні відповідальності ОСУВ «Північ» оперативна обстановка без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог продовжує утримувати угруповання військ прикриття державного кордону, проводить активну диверсійну діяльність у прикордонних районах з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

На Бахмутському напрямку в зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» противник не полишає спроб прорвати оборону Збройних Сил України в районі Богданівки. В свою чергу Сили оборони в ході наступальних дій мали частковий успіх в районі Кліщіївки. В ході штурмових дій оволоділи Андріївкою Донецької області, завдають ворогу значних втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках у зоні відповідальності ОСУВ «Таврія» росіяни провели безуспішний наступ у районах Ласточкиного та Авдіївки Донецької області. Там, протягом минулої доби ворог здійснив близько 10 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Крім того, всі атаки ворога в районі Мар’їнки Донецької області обернулися для окупантів значними втратами як у живій силі, так і в техніці.

На Шахтарському напрямку українські воїни утримують ініціативу, тиснуть на ворога, проводять штурмові дії та відвойовують нашу землю.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, в районі Вербове Запорізької області завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці.

На Херсонському напрямку в зоні відповідальності ОСУВ «Одеса» Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищувати склади забезпечення та наносити успішне ураження по тилах противника.

За добу українська авіація завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії та безпілотних систем уразили пункт управління, три ЗРК, п’ять артилерійських засобів, склад боєприпасів рф.