Карта бойових дій в Україні станом на 16 липня

Генштаб ЗСУ оприлюднив інформацію про ситуацію на фронті станом на 16 липня.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — звільнені території, бордовим — місця бойових дій.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без суттєвих змін.

На Сіверському напрямку росіяни обстріляли позиції ЗСУ поблизу Заруцького, Старикового та Будівельного Сумської області.

На Харківському напрямку противник намагається стримати просування українських військових. Завдав авіаційного удару неподалік Мосьпанового. Здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Харків, Питомник, Новопокровка, Протопівка, Руські Тишки, Дуванка та Коробочкине.

На Слов’янському напрямку росіяни завдали авіаудару поблизу Богородичного.

Окупанти здійснили артобстріли в районах населених пунктів Дібровне, Чепіль, Костянтинівка, Новомиколаївка, Мазанівка, Богородичне, Микільське та Гусарівка.

На Донецькому напрямку ворог обстріляв райони Закітного, Сіверська, Григорівки, Тетянівки, Донецького та Райгородка. ЗСУ відбили російський штурм у напрямку Спірне – Івано-Дар’ївка.

На Бахмутському напрямку противник завдав авіаударів біля Берестового та Нью-Йорка. Здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Берестове, Соледар, Званівка, Семигір’я.

Українські військові відбили спроби штурмів у напрямках Доломітне — Новолуганське та Доломітне —Семигір’я. Така ж доля спіткала окупантів у напрямку Роти — Вершина. Росіяни відійшли. Після перегрупування окупанти відновили наступ на Вуглегірську ТЕС, бойові дії тривають.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках з метою витіснити українські підрозділи із зайнятих рубежів ворог завдав авіаударів поблизу Авдіївки. Вів артилерійські обстріли в районах населених пунктів Новобахмутівка, Авдіївка, Новомихайлівка, Павлівка, Золота Нива, Времівка, Новопіль, Залізничне, Новояковлівка та Малинівка.

На Південнобузькому напрямку росіяни ведуть розвідку з безпілотників. Окупанти з артилерії обстріляли райони населених пунктів Осокорівка, Трудолюбівка, Партизанське, Первомайське, Благодатне, Мурахівка, Квітневе, Оленівка, Степова Долина, Олександрівка і Таврійське.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.