Карта бойових дій в Україні станом на 17 червня
Генштаб ЗСУ

Станом на 17 червня російські війська продовжують штурм на кількох напрямках, ЗСУ героїчно обороняються. Про це повідомляє Генштаб.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — звільнені території, бордовим — місця бойових дій.

На Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил білорусі зосереджені на веденні розвідки, інженерному обладнані позицій та охороні державного кордону. 

На Сіверському напрямку ворог обстрілює з артилерії підрозділи Сил оборони у прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей.

На Харківському напрямку окупанти намагаються утримати зайняті рубежі та не допустити виходу Сил оборони на державний кордон та в тил угруповання військ, яке діє на Слов’янському напрямку. Ворог спробував провести розвідку боєм в районі населеного пункту Кочубіївка, але отримав відсіч.

На Слов’янському напрямку противник зосереджений на продовженні наступу на Слов’янськ, проводить розвідку боєм в районі населеного пункту Краснопілля. Також росіяни намагались взяти під повний контроль населений пункт Богородичне, але ЗСУ успішно відбили штурм. Для розвитку наступу на місто Слов’янськ окупанти ведуть артилерійський вогонь у районах Долини, Краснопілля, Дібрівного та Вірнопілля.

На Лиманському напрямку активних дій противник не вів.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог обстрілює українські війська зі ствольної та реактивної артилерії, завдав авіаудару по населеному пункту Устинівка. За повний контроль над містом Сєвєродонецьк тривають бої, ворог стягує додаткові підрозділи реактивної артилерії.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили штурм у напрямку населеного пункту Золоте. Ворог спробував висунутись у напрямку населених пунктів Василівка та Берестове, однак зазнав вогневого ураження.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних наступальних дій не зафіксовано. Окупанти завдали авіаударів поблизу Нью-Йорка, Авдіївки та Побєди.

На Південнобузькому напрямку ворог відкривав вогонь зі ствольної артилерії та РСЗВ в районах населених пунктів Кульбакіно, Миколаївка, Степова Долина, Мурахівка, Новопавлівське, Шевченкове, Зоря, Партизанське, Квітневе, Новогригорівка, Киселівка, Князівка, Осокорівка, Лупареве та Посад-Покровське. Українська авіація била по скупченнях противника в Херсонському, Каховському та Бериславському районах Херсонщини.

За добу в Донецькій області воїни територіальної оборони Збройних Сил України збили вертоліт Мі-35М. Є успіхи і на Запоріжжі та Херсонщині.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія застосовує заборонені види боєприпасів під час обстрілів українських міст — СБУ (відео)