Карта бойових дій в Україні станом на 18 січня

Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив дані про ситуацію на фронті станом на ранок 18 січня.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — звільнені території, бордовим — місця бойових дій.

За добу ворог завдав шість ракетних, три з яких по цивільних об’єктах міст Куп’янськ та Краматорськ. Також окупанти здійснили 14 авіаційних ударів та 95 обстрілів з РСЗВ.

Противник і надалі зосереджує зусилля на веденні наступу на Бахмутському напрямку. Веде безуспішні наступальні дії на Авдіївському напрямку.

Українські підрозділи відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Сіль, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Водяне, Невельське, Мар’їнка і Побєда на Донеччині.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка залишається без змін. Сили оборони вживають заходів щодо недопущення провокаційних дій чи диверсій з боку противника.

Протягом минулої доби росіяни здійснювати артилерійські та мінометні обстріли вздовж усієї лінії зіткнення. Під ворожий вогонь потрапили райони населених пунктів Миколаївка Чернігівської області; Рівне, Атинське, Іскрисківщина та Новодмитрівка Сумської області та Ветеринарне, Красне, Лук'янці, Нескучне, Стариця, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Рибалкине, Білий Колодязь, Нестерне, Землянки, Новомлинськ, Бологівка, Кам’янка і Дворічна на Харківщині.

На Куп’янському напрямку обстрілів зазнали райони Кислівки, Берестового, Котлярівки, Вишневого, Іванівки Харківської області, а також Новоселівського, Стельмахівки та Андріївки на Луганщині.

На Лиманському напрямку вогневого впливу із усіх наявних наземних вогневих засобів райони населених пунктів Макіївка, Площанка, Невське, Червонопопівка, Кремінна, Діброва Луганської області та Терни і Ямполівка на Донеччині.

На Бахмутському напрямку ворожих артобстрілів зазнали Верхньокам’янське, Спірне, Виїмка, Білогорівка, Веселе, Соледар, Красна Гора, Парасковіївка, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Озарянівка, Дружба, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку під вогонь окупантів потрапили Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Георгіївка, Мар’їнка і Новомихайлівка на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку ворог здійснив обстріли з артилерії та мінометів по Вугледару, Микільських Дачах та Пречистівці Донецької області.

На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню постраждали понад 10 населених пунктів. Серед них — Времівка і Новопіль на Доннечині та Темирівка, Щербаки, Степове, Кам’янське і Плавні на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів, зокрема, зазнали Антонівка та Херсон, постраждали цивільні люди.

Протягом доби українська авіація завдала 12 ударів по районах зосередження ворога та чотири удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління, а також пʼять районів зосередження загарбників, склад боєприпасів, станцію РЕБ та радіолокаційну станцію.

Стежити за змінами лінії фронту в Україні можна за допомогою онлайн-карти Deep State. На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення.

Карта бойових дій від Deep State станом на 18 січня 2023 року

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«С-300» та «С-400»: як росія обстрілює українські міста з комплексів ППО