Карта бойових дій в Україні станом на 19 червня
АрміяInform

Україна продовжує протистояти російському вторгненню вже 116 днів. Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив оперативну інформацію про ситуацію на фронті.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — звільнені території, бордовим — місця бойових дій.

На Волинському та Поліському напрямках підрозділи республіки Білорусь продовжують виконувати завдання з прикриття білорусько-українського кордону.

На Сіверському напрямку в прикордонних районах Брянської та Курської областей ворог утримує підрозділи зі складу Західного військового округу для сковування українських сил.

На Харківському напрямку окупанти намагаються утримати зайняті рубежі та обстрілюють позиції наших військ. Ворог вдарив з авіації по населених пунктах Тимофіївка та Цапівка. Біля Рубіжного ворог безуспішно намагався провести розвідку боєм. Провів дистанційне мінування в районі населеного пункту Черкаські Тишки.

На Слов’янському напрямку противник обстрілював українські підрозділи неподалік Дібрівного, Вірнопілля, Курульки, Богородичного та Долини.

На Лиманському напрямку активних дій з боку ворога не було. Він обстріляв наші підрозділи в районах населених пунктів Донецьке та Миколаївка. Біля Пришибу завдав авіаудару, а по населеному пункту Маяки — ракетного.

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти обстрілюють райони населених пунктів Лисичанськ, Борівське, Біла Гора та Устинівка. Завдали авіаційних ударів поблизу Білої Гори, Мирної Долини та ракетного удару в районі Верхньокам’янки. Щоб коригувати вогонь, окупанти цілодобово проводять розвідку БПЛА. Бої за повний контроль над Сєвєродонецьком тривають.

Наші підрозділи відбили штурм в районі населеного пункту Тошківка. Противник відійшов та перегруповується.

На Бахмутському напрямку окупанти обстрілюють українські війська в районах населених пунктів Миколаївка, Білогорівка, Яковлівка та Покровське. Зафіксовано ракетні удари поблизу Зайцевого та Нью-Йорка. У напрямку Оріхове — Гірське ворог веде штурм. Штурм у напрямках Оріхове — Золоте та Первомайськ — Золоте наші захисники успішно відбили.

Також окупанти намагаються вести розвідку боєм у напрямку Ниркове — Миколаївка, щоб викрити вогневі позиції ЗСУ. Спробу просування у напрямку Врубівка — Миколаївка українські воїни зупинили точним вогнем. Противник відійшов.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій ворог не вів. В районах населених пунктів Миролюбівка та Гродівка завдав ракетних ударів.

На Південнобузькому напрямку окупанти стараються утримати раніше зайняті позиції.

На Миколаївському напрямку ворог обстрілював українські підрозділи зі ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів Правдине, Посад-Покровське та Благодатне. У районі населеного пункту Таврійське окупанти вели повітряну розвідку.

На Криворізькому напрямку ворог з артилерії та реактивних систем залпового вогню обстріляв райони населених пунктів Червоний Яр та Кобзарці.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Удар по нафтобазі: що відомо про ракетний обстріл Дніпропетровщини (оновлено)