Карта бойових дій в Україні станом на 21 червня
Генштаб ЗСУ

Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив дані про стан ситуації фронті 21 червня.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — звільнені території, бордовим — місця бойових дій.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без суттєвих змін.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районі населеного пункту Середина-Буда Сумської області.

На Харківському напрямку противник намагається утримати зайняті рубежі, не допустити виходу ЗСУ в тил росіян, що діють на Слов’янському напрямку. Ворог відкрив вогонь по районах населених пунктів Дмитрівка, Чугуїв, Коробочкине, Стара Гнилиця та Базаліївка.

На Слов’янському напрямку українські воїни відбили штурмові дії окупантів неподалік Богородичного та Долини. Противник регулярно обстрілює населені пункти Грушуваха, Вірнопілля, Адамівка та Мазанівка. Завдав авіаударів по об’єктах цивільної інфраструктури неподалік Богородичного.

На Краматорському напрямку активних дій не було. Ворог обстрілював позиції сил оборони із ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та мінометів по лінії зіткнення.

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти обстрілюють українські сили із артилерії різних калібрів. Завдали авіаударів поблизу Устинівки, Гірського та Лисичанська. Наші воїни успішно відбивають штурми в районах населених пунктів Сиротине та Біла Гора. Ворог намагається втстановити повний контроль над містом Сєвєродонецьк.

На Бахмутському напрямку противник веде наступальні дії, бої тривають в районах населених пунктів Миколаївка, Вершина та Семигір’я. Також ворог обстріляв цивільну інфраструктуру неподалік Покровського, Миколаївки та Білогорівки.

На Авдіївському напрямку окупанти завдали авіаційного удару в районі Нью-Йорка та обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Очеретине, Авдіївка, Кам’янка, Нетайлово, Микільське та Оріхове

На Курахівському напрямку противник завдав авіаудару поблизу Щербаків. ЗСУ зупинили спроби ворожих штурмових дій в районі Мар’їнки.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних дій не вів.

На Південнобузькому напрямку ворог зазнає втрат. Обстрілює із артилерії, мінометів та реактивних систем залпового вогню райони Мурахівки, Тополиного, Білої Криниці та Мар’їного. Завдав авіаційних ракетних ударів по об’єктах цивільної інфраструктури в районі Очакова та Куцуруба. Веде повітряну розвідку.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російська армія збирає сили для атаки на Харків та захоплення Слов'янська — Зеленський