Карта бойових дій в Україні станом на 21 червня 2014 року

За минулу добу (станом на 22:00) на фронті відбулося 128 бойових зіткнень. Про це інформує Генштаб ЗСУ.

Орієнтовна лінія фронту на Покровському напрямку / Deep State

На Харківському напрямку російські окупанти тричі за підтримки авіації намагалися штурмувати позиції наших підрозділів в районі Вовчанська, Липців і Тихого Усі ворожі атаки були безуспішними.

16 разів ворог атакував наші позиції на Куп’янському напрямку. Поблизу населених пунктів Степової Новоселівки, Синьківка, Стельмахівка та Піщаного підрозділи Сил оборони відбили 15 наступальних дій без успіху для противника. Неподалік Стельмахівки тривав бій.

На Лиманському напрямку за день російські війська шість разів безуспішно атакували українських захисників в районах Невського та Серебрянського лісу. Вночі продовжувалися три боєзіткнення поблизу Греківки та Невського

Схожа ситуація також на Торецькому напрямку, де окупанти сім разів атакувати поблизу Шумів, Торецька і Нью-Йорка. Чотири боєзіткнення завершились, інші бойові дії тривали.

Інтенсивно атакує ворог українських захисників на Покровському напрямку. Тут впродовж дня агресор наростив зусилля — загалом здійснив 48 штурмових і наступальних дій. Найбільша активність російських окупантів зберігається з району Очеретиного, звідки ворог у різних напрямках намагається вклинитися в наші бойові порядки. 29 атак українські захисники відбили, ще 19 боєзіткнень тривали. Ситуація складна. Сили оборони докладають зусиль для недопущення просування противника в глибину нашої території.

На Курахівському напрямку відбулося 13 безуспішних для окупантів бойових зіткнень. Загарбники намагалися просунутися в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Парасковіївка та Костянтинівка.

На Придніпровському напрямку окупанти не полишають спроб вибити Сили оборони з позицій на лівобережжі Дніпра. Всі шість атак російських окупантів зазнали невдачі.

На інших напрямках суттєвих змін в обстановці не відбулося.

Ворог завдавав по території України двох ракетних ударів із застосуванням десяти ракет. Крім того, завдав 36 авіаударів 50 КАБами та задіяв 373 дрони-камікадзе, здійснив 2634 обстріли із використанням різних типів зброї.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Rheinmetall отримав рекордне замовлення 155-мм артснарядів вартістю €8,5 млрд