Карта бойових дій в Україні станом на 22 червня
Генштаб ЗСУ

Генеральний штаб оприлюднив зведення про ситуацію на фронті станом на ранок 22 червня.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — звільнені території, бордовим — місця бойових дій.

На Волинському та Поліському напрямках підрозділи республіки Білорусь ведуть розвідку, інженерне обладнання позицій та охорону державного кордону.

На Сіверському напрямку ворог утримує до трьох батальйонних тактичних груп та підрозділи повітряно-десантних військ в прикордонних районах Брянської та Курської областей. З мінометів та ствольної артилерії окупанти  обстріляли райони населених пунктів Середина-Буда, Миропілля Сумської області, а також населеного пункту Грем’яч Чернігівської області.

На Харківському напрямку ворог веде повітряну розвідку та інтенсивні артилерійські обстріли українських позицій поблизу Харкова, Старого Салтова, Рубіжного та Чепіля. Також ворог обстріляв із артилерії цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Українка, Петрівка, Шевелівка, Базаліївка і Прудянка.

На Слов’янському напрямку окупанти намагаються створити умови наступу на місто Слов’янськ і ведуть штурмові дії. Із реактивних систем залпового вогню обстрілюють райони неподалік Нової Дмитрівки, Осинівки, Курульки, Іванівки та Адамівки.

На Донецькому напрямку окупанти зосереджені на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках. Ворог намагається повністю захопити Сєвєродонецьк та блокувати українські сили в районах населених пунктів Борівське та Воронове.

На Бахмутському напрямку противник перегрупував війська. ЗСУ відбили штурм в напрямку Вуглегірської ТЕС та зупинили наступ у напрямку Молодіжне — Катеринівка.

На Краматорському, Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог сковує українські сили, обстріляв райони населених пунктів Андріївка, Новодонецьке, Стара Українка та Гуляйполе. Поблизу Красногорівки завдав авіаудару.

На Південнобузькому напрямку противник не вів активних дій. Однак відкривав вогонь із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Таврійське, Шевченкове, Киселівка, Квітневе. Біля Білої Криниці завдав авіаційного удару.

Українські штурмовики та бомбардувальники під прикриттям винищувачів завдають по ворожих позиціях ударів. Знищено близько 10 бойових броньованих машин та декілька складів боєприпасів. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Харків обстріляли з «Ураганів»: загинули п'ять мирних жителів (фото)