Карта бойових дій в Україні станом на 22 травня
Генштаб ЗСУ

За даними Генштабу, станом на 22 травня противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — закинуті позиції рф, бордовим — місця бойових дій.

Ворог збільшив інтенсивність застосування авіації для знищення критичної інфраструктури населених пунктів у зоні ведення активних бойових дій.

На Волинському та Поліському напрямках білоруські сили посилили ведення розвідки, зафіксовано розгортання додаткових засобів радіоелектронної розвідки у прикордонних районах Гомельської області.

На Сіверському напрямку окупанти обстрілюють населені пункти у Сумській та Чернігівський областях, зокрема, Бояро-Лежачі, Улиця, Бунякіне, Гірки, Грем’яч та Мурав’ї.

На Слобожанському напрямку ворог веде бої дії з метою утримання територій на Харківському напрямку та недопущення виходу українських військ на державний кордон.

На Слов'янському напрямку противник готується відновити наступ. Окупанти здійснили артилерійські обстріли в районах населених пунктів Вірнопілля, Дібрівне та Довгеньке.

У Бєлгородській області противник розгорнув пускові установки «Іскандер-М».

На Донецькому напрямку росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ та вийти на адміністративні кордони Луганської області. По Врубівці й Бахмуту завадли авіаційних ударів.

На Лиманському напрямку активних бойових дій противник не вів, але обстріляв інфраструктурні об'єкти в районі населених пунктів Лиман, Озерне, Закітне, Діброва та Серебрянка.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог обстрілює позиції Сил оборони вздовж всієї лінії зіткнення, зосередив зусилля у напрямку населених пунктів Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Окупанти наступали в районах населених пунктів Осколонівка, Пурдівка, Щедрищеве та Смолянінове. Наступ відбито, ворог зазнав втрат.

На Бахмутському напрямку ворог спробував покращити своє становище в районах населених пунктів Трипілля, Липове і Василівка, бойові дії тривають.

На Авдіївському напрямку російські окупанти зазнали втрат в районі населеного пункту Красногорівка.

На Курахівському напрямку противник вів штурмові дії в районі Мар’їнки. Авіаційних ударів завдали по населених пунктах Микільське та Катериновка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обстрілював позиції Сил оборони та цивільну інфраструктуру.

На Південнобузькому напрямку активних бойових дій не було. Ворог намагається утримати зайняті рубежі, обстрілює Сили оборони із застосуванням мінометів та ствольної артилерії. Нарощує систему протиповітряної оборони.

На Бессарабському напрямку ситуація залишилась без змін.

За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито дев’ять атак ворога, знищено п’ять танків, чотири артилерійські системи, 10 одиниць бойової броньованої техніки та два автомобіля противника. Збито один БпЛА «Орлан-10».

Зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил збили дві крилаті ракети, а ударна авіація знищила 12 одиниць військової техніки.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.