Карта бойових дій в Україні станом на 22 вересня 2023 року
Генштаб ЗСУ

Протягом минулої доби відбулося 26 бойових зіткнень. Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку, знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Стежити за змінами лінії фронту в Україні можна за допомогою онлайн-карти Deep State. На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення.

Орієнтовна лінія фронту 22 вересня / Deep State

Ворог завдав 59 ракетних та 62 авіаційних удари, здійснив 55 обстрілів з РСЗВ.

На Волинському та Поліському напрямках у зоні відповідальності ОСУВ «Північ» оперативна обстановка залишається без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень  вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

На Бахмутському напрямку в зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» українські військові відбили атаки противника в районі північно-східніше Григорівки Донецької області. Противник намагався відновити втрачене положення в районі Андріївки Донецької області, але успіхів не мав. Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Мар’їнському напрямку в зоні відповідальності ОСУВ «Таврія» противник вів безуспішний наступ в районі Мар’їнки та Красногорівки Донецької області. Тут, впродовж минулої доби окупанти здійснили 12 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій. На Шахтарському напрямку Сили оборони успішно відбили атаку ворога в районі Микільського Донецької області.

На Запорізькому напрямку атаки противника в районах Малої Токмачки та Роботиного Запорізької області завершилися для загарбників значними втратами як у живій силі, так і в техніці. Водночас, на Авдіївському та Шахтарському напрямках Сили оборони продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога та змушують відходити із займаних позицій.

На Херсонському напрямку в зоні відповідальності ОСУВ «Одеса» Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищувати склади забезпечення та наносити успішне ураження по тилах противника.

Протягом минулої доби українська авіація завдала удару по пункту управління, ЗРК, 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та дві — по станціям РЕБ противника. Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, дев’ять артилерійських засобів та дві станції РЕБ противника.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Огляд і спростування пропаганди за 14—20 вересня