Карта бойових дій в Україні станом на 24 червня

Станом на 24 червня росіяни не припиняють наступати у Східній операційній зоні, щоб встановити контроль над територією Донецької та Луганської областей, а також намагаються утримати захоплені рубежі на півдні.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — звільнені території, бордовим — місця бойових дій.

За даними Генштабу ЗСУ, на Волинському та Поліському напрямках ситуація змін не зазнала.

На Сіверському напрямку окупанти обстріляли цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Товстодубове, Бачівськ, Глухів та Манухівка Сумської області.

На Харківському напрямку окупанти ведуть вогонь з артилерії у районах Харкова, Старого Салтова, Коробочкиного, Печенігів, Дементіївки та Золочева. Активізував діяльність  диверсійно-розвідувальних груп.

На Слов’янському напрямку окупанти обстрілюють з артилерії цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Богородичне, Краснопілля, Курулька, Червоне, Рідне та Червона Поляна.

На Сєвєродонецькому напрямку противник здійснював обстріли із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії неподалік Лисичанська, Сєвєродонецька, Білої Гори, Вовчоярівки, Спірного та Берестового. Також загарбники ведуть удари з авіації у населених пунктах Лисичанськ і Борівське. Йдуть бої за місто Сєвєродонецьк.

Росіяни наступають в районі населеного пункту Мирна Долина, бойові дії тривають. Також ворог намагався прорватися в районі Борівського, але ЗСУ його зупинили.

На Бахмутському напрямку ворог веде вогонь по позиціях ЗСУ неподалік Миколаївки, Берестового та Новолуганського.

На Новопавлівському напрямку ворог проводив обстріли в районах населених пунктів Антонівка, Вугледар та Золота Нива.

Росіяни задіяли диверсійно-розвідувальні групи, але ЗСУ їх знешкодили.

На Авдіївському, Курахівському та Запорізькому напрямках активних бойових дій противник не вів. З метою недопущення перекидання резервів на загрозливі напрямки ворог обстрілював наші війська в районах населених пунктів Авдіївка, Уманське, Веселе, Новобахмутівка, Гуляйпільське, Білогір’я та Староукраїнка.

В рамках логістичного забезпечення окупанти намагаються розмінувати акваторію морського порту Бердянськ.

На Південнобузькому напрямку противник активних дій не вів. Обороняється та намагається проводити контрбатарейну боротьбу. Завдав авіаційного удару по позиціях наших військ в районі населеного пункту Біла Криниця. Наша авіація, на відповідних ділянках, вдарила по скупченнях ворога у відповідь.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Головні новини про війну в Україні. 24 червня. ОНЛАЙН