Карта бойових дій в Україні станом на 24 травня
Генштаб ЗСУ

За даними Генштабу, станом на 24 травня ворог не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — закинуті позиції рф, бордовим — місця бойових дій.

Окупанти активно обстрілюють українські війська у Донецькому, Слобожанському та Південнобузькому операційних районах. Найбільша активність відзначається неподалік Лисичанська та Сєвєродонецька.

На Волинському та Поліському напрямках білоруські сили продовжують прикривати ділянку білорусько-українського кордону в Брестській і Гомельській областях. Також ворог перемістив дивізіон ОТРК «Іскандер-М»  до Брестської області на відстань до 50 км від України.

На Сіверському напрямку противник продовжує прикривати кордон в Брянській та Курській областях, щоб не допустити перекидання українських сил на інші напрямки. Також ворог завдав авіаційного удару по позиціях наших військ в районі Білопілля Сумської області.

На Харківському напрямку противник намагається утримати позиції та проводить штурмові дії на західній та північній околицях населеного пункту Тернова.

На Слов’янському напрямку росіяни готуються до відновлення наступу. У південній частині міста Ізюм розгорнули додаткові підрозділи ствольної артилерії.

На Донецькому напрямку ворог намагається оточити міста Лисичанськ та Сєвєродонецьк.

На Лиманському напрямку противник може форсувати річку Сіверський Донець на ділянці Дронівка — Білогорівка. Для вогневого прикриття загарбники розгорнули підрозділи реактивної та ствольної артилерії.

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти ведуть штурмові дії біля Тошківки та Устинівки.

На Бахмутському напрямку ворог покращив тактичне положення у районі населеного пункту Василівка.

На Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках ворог обстрілює українські сили за допомогою артилерії та авіації.

На Запорізькому напрямку росіяни посилюють своє угруповання для наступальних дій у напрямку Василівка — Кам’янське. 

На Південнобузькому напрямку противник продовжує зосереджувати основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів.

На Криворізькому та Миколаївському напрямках ворог продовжує артилерійські обстріли позицій наших військ.

У Чорноморській та Азовській операційних зонах суттєвих змін не було.

За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбили 16 атак ворога, знищили вісім танків, 22 одиниці бойової броньованої техніки та один ворожий автомобіль.

Авіаційні підрозділи Повітряних Сил та протиповітряної оборони Сухопутних військ знищили шість БпЛА, ворожу крилату ракету та 30 бойових броньованих машин.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

До осені Німеччина може поставити до України ще 30 зенітних установок Gepard — Spiegel