Карта бойових дій в Україні станом на 27 жовтня

Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив дані про ситуацію на фронті станом на 27 жовтня.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — звільнені території, бордовим — місця бойових дій.

За добу українські підрозділи відбили атаки росіян у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Бахмут, Іванград, Соледар, Майорськ, Красногорівка і Мар’їнка на Донеччині.

Ворог обстрілює позиції наших військ вздовж лінії зіткнення, здійснює фортифікаційне обладнання позицій на окремих напрямках, зокрема, на лівому березі річки Дніпро, активно веде повітряну розвідку.

Протягом доби окупанти завдали 18 авіаційних та чотири ракетних удари і здійснив 56 обстрілів з РСЗВ. Ворожих ударів зазнали міста Куп’янськ, Дружківка та Запоріжжя.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли із використанням мінометів, ствольної та реактивної артилерії, а також танків:

  • на Слобожанському напрямку — в районах населених пунктів Чугунівка, Стрілеча, Дворічна, Кам’янка, Красне та Стариця;
  • на Куп’янському напрямку — в районах населених пунктів Берестове, Кислівка, Котлярівка та Фиголівка;
  • на Лиманському напрямку — в районах населених пунктів Греківка, Дружелюбівка, Макіївка, Терни, Торське, Ямполівка, Спірне, Невське, Верхньокам’янське та Зарічне;
  • на Бахмутському напрямку — в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Соледар, Майорськ, Нью-Йорк, Яковлівка, Зеленопілля та Озарянівка;
  • на Авдіївському напрямку — в районах населених пунктів Мар’їнка, Водяне, Новомихайлівка, Первомайське, Авдіївка, Красногорівка, Олександропіль та Новокалинове.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог здійснив артобстріли неподалік населених пунктів Оріхів, Времівка, Дорожнянка, Малинівка, Новоукраїнка, Гуляйполе, Залізничне, Новопіль, Нескучне, Ольгівське та Білогір’я.

На Південнобузькому напрямку обстрілів зазнали райони 20 населених пунктів біля лінії зіткнення. Від реактивної артилерії окупантів постраждав Нікополь.

Українська авіація завдала п’ять ударів. Підтверджено ураження району зосередження живої сили, озброєння та техніки росіян, трьох опорних пунктів та ЗРК.

Воїни ракетних військ і артилерії протягом доби уразили чотири пункти управління, вісім районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, три склади з боєприпасами та шість інших важливих військових об’єктів противника.

Слідкувати за змінами лінії фронту в Україні можна за допомогою онлайн-карти Deep State. На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення.

Онлайн-карта бойових дій від Deep State станом на 27 жовтня 2022 року

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Резніков розповів, чому росіяни залишать Херсон без вуличних боїв