Карта бойових дій в Україні станом на 28 червня
Генштаб ЗСУ

Генеральний штаб ЗСУ повідомляє про ситуацію на фронті станом на ранок 28 червня.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — звільнені території, бордовим — місця бойових дій.

На Волинському та Поліському напрямках білоруські підрозділи проводять планове тренування зі зв’язку.

На Сіверському напрямку ворог відкривав вогонь зі ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів Покровка, Старикове, Порозок та Верхня Пожня Сумської області. Провів повітряну розвідку в прикордонних районах Чернігівської області.

На Харківському напрямку окупанти намагаються не допустити просування наших військ до державного кордону України, продовжують штурмові дії для покращення тактичного положення та сковування дій підрозділів Сил оборони.

Ворог завдав авіаудару в районі населеного пункту Явірське та обстріляв з артилерії елементи інфраструктури в районах населених пунктів Харків, Руська Лозова, Старий Салтів, Перемога, Чепіль та Мілова. ЗСУ успішно відбили штурм противника у напрямку Довгалівка — Залиман. 

На Слов’янському напрямку окупанти ведуть штурмові дії в районі Довгеньке — Долина та створюють умови для наступу на Слов’янськ. Основні зусилля ворога зосереджені на продовженні наступу на напрямку Ізюм — Слов’янськ.

Також противник здійснив обстріли українських позицій із артилерії та РСЗВ. Провів повітряну розвідку в районі населеного пункту Грушуваха. Спробу ворожого наступу в напрямку Довгеньке — Долина ЗСУ зупинили та відкинули окупантів.

На Краматорському напрямку активних дій ворог не вів, але обстрілював населені пункти Маяки та Тетянівка зі ствольної артилерії.

На Лисичанському напрямку противник відкривав вогонь із мінометів та ствольної артилерії, а також завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Миколаївка та Яковлівка. У напрямку Вовчоярівка — південна околиця Лисичанського НПЗ ворог веде штурмові дії.

Окупанти все ще сподіваються взяти під контроль трасу Бахмут — Лисичанськ. Провели розвідку боєм у напрямку Миколаївка — Спірне та вели наступ у зазначеному напрямку. Українські воїни змусили ворога відійти.

На Бахмутському напрямку окупанти обстрілюють з артилерії райони Костянтинівки, Білогорівки, Виїмки, Покровського, Бахмута і Соледара проводять штурмові дії у напрямку Миронівка — Вуглегірська ТЕС.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій не було, ворог здійснює обстріли із ствольної та реактивної артилерії районів населених пунктів Водяне, Авдіївка, Катеринівка, Комар, Щербаки, Зелений Гай та Новоданилівка. Завдав авіаударів поблизу Кам’янки, Авдіївки та Шевченка. Штурм у напрямку Єгорівка — Павлівка ЗСУ відбили.

На Південнобузькому напрямку ворог намагається утримати зайняті рубежі та не допустити проведення нашими військами контрнаступальних дій у Херсонській та Миколаївській областях. Відкривав вогонь зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню. Завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Потьомкине.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На «ляпас» із «Придністров'я» Україна відповість ударом — Зеленський