Карта бойових дій в Україні станом на 29 травня
Генштаб ЗСУ

Генштаб ЗСУ повідомляє, що станом на 29 травня ворог продовжує наступати на сході України, зазнаючи великих втрат.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — закинуті позиції рф, бордовим — місця бойових дій. 

На Волинському та Поліському напрямках помітне збільшення кількості заходів оперативної та бойової підготовки збройних сил республіки білорусь. 

На Сіверському напрямку ворог надалі прикриває ділянки українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях. Обстріляв з мінометів українські позиції у Сумській області.

На Слобожанському напрямку ворог систематично проводить обстріли для недопущення подальшого просування наших підрозділів у напрямку кордону.

На Харківському напрямку основні зусилля противника зосереджені на утриманні займаних рубежів. Ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Черкаські Тишки, Руські Тишки, Петрівка і Тернова.

На Слов’янському напрямку окупанти вели посилену розвідку. Основні зусилля зосередили на утриманні зайнятих позицій та створенні умов для відновлення наступу.

В районах населених пунктів Гусарівка, Велика Комишуваха, Богородичне, Святогірськ та інших ворог вів артилерійський вогонь. В районі Довгенького завдавав авіаударів.

На Донецькому напрямку противник веде наступальні дії із застосуванням ракетних військ і артилерії та радіоелектронної боротьби. Також активізувалася авіація.

На Лиманському напрямку ворог посилює угруповання, застосовує штурмову авіацію поблизу Діброви. Намагається закріпитись в районі Лиману.

На Сєвєродонецькому напрямку тривають спроби штурму Сєвєродонецька. В районі Бобрового ворог зазнав втрат, а в районі Устинівки завдав авіаударів.

Також противник намагається покращити тактичне положення на Бахмутському напрямку. В районах населених пунктів Володимирівка, Василівка, Комишуваха та Миронівка окупанти вели штурмові дії, але успіху не мали. 

На Авдіївському напрямку ворог спробував наступати в районах населених пунктів Кам’янка та Веселе за допомогою артилерії, успіху не мав.

На Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних наступальних дій не проводив, здійснював обстріли цивільної інфраструктури по лінії зіткнення.

На Південнобузькому напрямку українські підрозділи завдали ворогу втрат, він зайняв позиції на невигідних рубежах в районі населеного пункту Костромка. 

Російські війська здійснили вогневе ураження цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Лимани, Степова Долина, Луч, Партизани, Червоний Яр, Трудолюбівка та інших.

На Бессарабському напрямку суттєвих змін не було.

Ворог зазначає великих втрат, через що у Криму окупанти наказали припинити прийом цивільних, щоб звільнити ліжко-місця для поранених.

За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито сім атак ворога, знищено один танк, шість ворожих автомобілів та один БпЛА.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.