Карта бойових дій в Україні станом на 3 червня 2024 року

За минулу добу на фронті відбулося 60 бойових зіткнень. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Стежити за змінами лінії фронту в Україні можна за допомогою онлайн-карти Deep State. На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення. 

Карта бойових дій на Бахмутському напрямку / Deep State

На Харківському напрямку від початку доби відбувалося два бойових зіткнення. Відбито атаки противника в районах сіл Липці і Стариця.

На Куп’янському напрямку відбулося шість боєзіткнень. Всі атаки російських загарбників відбито у районах населених пунктів Дружелюбівка та Невське.

На Лиманському напрямку ворог чотири рази намагався просунутися в напрямку населеного пункту Терни та у Серебрянському лісі. Три атаки відбито, ще одне бойове зіткнення тривало уночі біля села Терни. Противник успіху не має, втрат наших позицій не допущено.

На Сіверському напрямку впродовж доби наші захисники відбили сім штурмових дій ворога в районах Виїмки та Роздолівки. Поблизу останньої обстановка залишається напруженою.

На Краматорському напрямку українські захисники зупинили сім спроб противника вклинитися в нашу оборону неподалік Калинівки, Кліщіївки та Андріївки. Втрат позицій і територій не допущено.

На Покровському напрямку підрозділи нашого угруповання відбивали 17 атак противника. Українські захисники відбивають спроби російських окупантів прорватися. Свою активність ворог концентрував у районах Новоолександрівки та Сокола.

На Курахівському напрямку відбулося шість бойових зіткнень, п'ять з яких успішно відбито нашими воїнами. Вночі тривав бій в районі Красногорівки.

На Времівському напрямку українські захисники стримали три атаки окупантів у бік Старомайорського. Ситуація контрольована.

На Оріхівському напрямку російські загарбники безуспішно намагалися просунутися до Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку, на плацдармах на лівому березі Дніпра, наші воїни п’ять разів дали жорстку відсіч російським загарбникам в районі Кринок.

На решті напрямків суттєвих змін в обстановці не відбулося.

Підрозділами нашої авіації та ракетних військ і артилерії з початку цієї доби завдано уражень по 18 районах зосередження особового складу, двох пунктах управління, трьох артилерійських системах, двох засобах ППО та станції радіоелектронної боротьби окупантів.

Окупанти завдали по території України чотири ракетних із застосуванням двох ракет та 33 авіаційних удари із застосуванням 46 КАБів, застосували 351 дрон-камікадзе, здійснили майже 2500 обстрілів із використанням різних типів озброєння.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія намагається зірвати Саміт миру, а деякі держави їй допомагають — Зеленський