Карта бойових дій в Україні станом на 3 липня

Станом на 3 липня російські окупанти намагаються закріпитися у Лисичанську та Верхньокам’янці, щоб оточити ЗСУ.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — звільнені території, бордовим — місця бойових дій.

На Волинському та Поліському напрямках наразі немає ознак формування наступальних угруповань. За наявною інформацією, з 1 липня 2022 року розпочато ротацію підрозділів збройних сил республіки білорусь у Брестській області. Також у білорусі посилюють ППО за рахунок російських підрозділів Східного військового округу.

На Сіверському напрямку росіяни забезпечують охорону російська-українського кордону. Крім того, ворог обстріляв з рф позиції українських військових та цивільну інфраструктуру поблизу Бачівська та Вовківки Сумської області.

На Харківському напрямку росіяни намагаються утримувати раніше зайняті позиції. Обстрілював із артилерії райони населених пунктів Руська Лозова, Перемога, Верхній Салтів, Замулівка, Волобуївка, Мілова, Протопопівка, Питомник, Прудянка та Норцівка.

ЗСУ відбили штурм окупантів поблизу Прудянки. Ворог завдав авіаудару неподалік Мосьпанового та Гракового.

На Слов’янському напрямку окупанти обороняються. Росіяни обстрілювали з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Дібровне, Мазанівка, Краснопілля, Суха Кам’янка, Вірнопілля і Маяки. Також окупанти намагалися вести штурмові дії неподалік Мазанівка, але успіху не зазнали. Отримали відсіч та відійшли. Ворог застосовує комплекси радіоелектронної боротьби.

На Донецькому напрямку росіяни намагаються закріпитися у Лисичанську та Верхньокам’янці. Окупанти намагалися наступати поблизу Білогорівки, але успіху не зазнали та відійшли.

На Бахмутському напрямку ворог здійснював обстріли неподалік Новолуганського і Травневого. Завдав авіаудару поблизу Покровського. Намагається вести наступ в районі населеного пункту Спірне, бойові дії тривають.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник обстрілював наші позиції в районах населених пунктів Піски, Невельське, Новомихайлівка, Новоданилівка, Полтавка, Білогір’я, Ольгівське та Кам’янське. Штурмовими діями ворог намагається покращити тактичне положення в районі населеного пункту Спартак.

На Південнобузькому напрямку противник зосереджує зусилля на недопущенні просування підрозділів Сил оборони на ймовірних напрямках наступу. Здійснював систематичні обстріли зі ствольної та реактивної артилерії. Завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Іванівка.

Російські окупанти завдають систематичних ракетних ударів на Миколаївському напрямку.

У північно-західній частині Чорного моря корабельне угруповання чорноморського флоту продовжує виконувати завдання з блокування морських комунікацій України та ведення розвідки. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває два носії крилатих ракет морського базування типу «Калібр».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.