Карта бойових дій в Україні станом на 30 травня
Міноборони

Генштаб ЗСУ повідомляє, що станом на 30 травня ворог продовжує наступати у Східній операційній зоні.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — закинуті позиції рф, бордовим — місця бойових дій. 

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не було.

На Сіверському напрямку у районах населених пунктів Запсілля та Миропілля ворог завдав авіаударів та здійснив артилерійський обстріл поблизу Кіндратівки.

На Харківському напрямку противник обстріляв райони на північ та північний схід від міста Харків, а також населених пунктів Руські Тишки, Черкаські Тишки, Руська Лозова, Питомник, Борщова та Перемога.

На Слов’янському напрямку ворог перегруповує війська, щоб відновити наступ у напрямках Ізюм — Барвінкове, Ізюм — Слов’янськ. Для підтримки сил на північ від Ізюма окупанти утримують в готовності вертолітну ескадрилью Ка-52.

До тимчасово окупованих населених пунктів ворог перемістив понад 250 одиниць озброєння і військової техніки та відновив залізничний міст у районі міста Куп’янськ.

На Донецькому напрямку ворог зосередився на спробах оточення українських сил у районах Лисичанська, Сєвєродонецька та блокуванні основних логістичних шляхів.

На Лиманському напрямку окупанти закріплюються в Лимані та перегруповуються для наступу на Слов’янськ.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог закріплюється на північно-східних та південно-східних околицях міста Сєверодонецька. З території рф перекинули боєприпаси та техніку.

На Бахмутському напрямку окупанти перегруповуються для подальшого наступу на напрямку Олександропілля — Комишуваха.

На Курахівському та Новопавлівському напрямках активних бойових дій не було, однак ворог здійснює вогневе ураження наших військ, використовуючи авіацію.

На Запорізькому напрямку окупанти перемістили з району міста Мелітополь у напрямку населеного пункту Василівка до 120 одиниць озброєння і військової техніки.

На Південнобузькому напрямку ворог утримує зайняті рубежі, сковуючи наші війська та запобігаючи їх перекиданню на інші напрямки.

На Миколаївському напрямку противник хоче повернути втрачені позиції та перекинув окремі підрозділи на визначені напрямки.

На Криворізькому напрямку ворог продовжує артилерійські обстріли позицій наших військ та веде контрбатарейну боротьбу.

В Чорноморській та Азовській операційних зонах не було суттєвих змін.

За 28 травня на Донецькому та Луганському напрямках відбили 14 ворожих атак, знищили дві артилерійські системи, 11 одиниць бойової броньованої техніки та 19 ворожих автомобілів. Також знищили дві крилаті ракети та три БпЛА.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Мобілізація в «Придністров’ї» провалилася, але «джерело напруги присутнє» — речник Одеської ОВА