Карта бойових дій в Україні станом на 30 вересня

Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив дані про ситуацію на фронті станом на 30 вересня.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — звільнені території, бордовим — місця бойових дій.

За минулу добу окупанти завдали пʼять ракетних та 11 авіаційних ударів та здійснили понад 100 обстрілів з РСЗВ.

Від обстрілів окупантів майже 50 населених пунктів. Зокрема, Слов’янськ, Краматорськ, Бахмут, Дніпро, Кривий Ріг, Миколаїв, Нікополь, Вознесенськ, Павлівка, Високопілля, Білогірка та Мирне.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

На інших напрямках ворог здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, а саме:

на Сіверському напрямку — в районах населених пунктів Сеньківка і Соснівка Чернігівської області та Нововасилівка і Павлівка Сумської області;

на Слобожанському напрямку — в районах населених пунктів Петропавлівка та Курилівка;

на Краматорському напрямку — в районах населених пунктів Богородичне, Блакитні Озера, Щурове, Діброва та Озерне;

на Бахмутському напрямку — в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Виїмка, Спірне, Веселе, Білогорівка, Яковліка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Одрадівка, Зайцеве, Північне та Майорськ;

на Авдіївському напрямку — в районах населених пунктів Тоненьке, Авдіївка, Нетайлове, Первомайське, Опитне, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти активних наступальних дій не проводили. Обстріли зафіксовано біля населених пунктів Новопіль, Пречистівка, Вугледар, Павлівка, Микільське, Залізничне, Зелений Гай, Дорожнянка та Новоукраїнка.

На Південнобузькому напрямку росіяни вдарили по більш ніж 50 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Серед них — Архангельське, Білоусове, Сухий Ставок, Широке, Безіменне, Квітневе, Іванівка, Зоря, Ольгине, Лимани, Благодатне, Правдине, Мирне та Олександрівка.

За минулу добу підрозділи ЗСУ відбили атаки противника в районах населених пунктів Зайцеве, Майорськ, Весела Долина, Бахмутське, Одрадівка, Курдюмівка, Нью-Йорк, Первомайське та Безіменне.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 29 ударів. Підтверджено ураження шести опорних пунктів, 20 районів зосередження озброєння, техніки та ЗРК.

Ракетні війська і артилерія за добу уразили п’ять командних пунктів, 15 районів зосередження живої сили, озброєння та техніки, шість складів з боєприпасами та паливом, один ЗРК та вісім інших важливих об’єктів противника.

Сервіс Deep State публікує актуальну онлайн-карту бойових дій в Україні.

Онлайн-карта бойових дій від Deep State станом на 30 вересня 2022 року

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія вже мобілізувала понад 100 тис. військових — Генштаб ЗСУ