Карта бойових дій в Україні станом на 31 травня
Генштаб СЗУ

Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що ворог продовжує штурмові дії на сході України, наші війська тримають оборону.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — закинуті позиції рф, бордовим — місця бойових дій. 

На Волинському та Поліському напрямках білоруські сили посилено охороняють кордон, проводять інженерне обладнання позицій, здійснюють розвідку та заходи бойової підготовки.

На Сіверському напрямку ворог не проводив активних дій, але здійснював мінометні обстріли населених пунктів у прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей.

На Слобожанському напрямку противник готується до наступу, проводить вивчення імовірних шляхів висування, постачання озброєння та військової техніки з території російської федерації.

На Харківському напрямку ворог відкрив вогонь по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Терни, Лозова, Протопопівка, Рудневе, Соколівка та інших.

На Слов’янському напрямку окупанти намагаються утримати рубежі та маршрути постачання, створити умови для подальшого наступу. Ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Довгеньке, Вірнопілля, Грушуваха та Велика Комишуваха. В районі Довгенького була спроба штурму, але війська рф успіху не мали.

На Донецькому напрямку противник обстрілює українські сили із мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню вздовж лінії зіткнення. Всі зусилля зосереджені на захопленні Сєвєродонецька.

На Лиманському напрямку окупанти перегруповуються та намагаються провести розвідку маршрутів подальшого просування в районі Лиману.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог веде штурмові дії в районах населених пунктів Сєвєродонецьк та Тошківка, бойові дії тривають.

На Бахмутському напрямку противник проводив штурм в районах населених пунктів Золоте, Комишуваха, Ниркове, Берестове, Покровське, Доломітне, однак успіху не мав.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог шукає можливості посилити угруповання та поповнює втрати застарілою технікою. Завдав авіаударів по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Мала Токмачка, Новоандріївка.

На Південнобузькому напрямку з боку противника активних бойових дій не було. Однак ворог обстріляв населені пункти Олександрівка, Прибузьке, Посад-Покровське, Новогригорівка, Осокорівка, Князівка та Трудолюбівка.

На Бессарабському напрямку, на території Придністров'я у Молдові, суттєвих змін в не помітили.

Українська авіація вчора завдала вогневих ударів по підрозділах противника на території Харківщини, Донеччини, Луганщини та Херсонщини. 

За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбили вісім атак ворога, знищили один танк, чотири артилерійських системи, п’ять бойових броньованих машин та два ворожих автомобіля. ППО збила крилату ракету Х-59МК.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Окупанти обстріляли Харків: поранено троє людей