Карта бойових дій в Україні станом на 4 червня

За даними Генштабу ЗСУ, росіяни активно наступають у Східній операційній зоні та продовжують обстріли з ракет на авіації по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території України.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — закинуті позиції рф, бордовим — місця бойових дій.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без змін.

На Сіверському напрямку ворог активних дій не проводив, росіяни продовжують утримувати підрозділи в прикордонних районах Брянської та Курської областей.

На Слобожанському напрямку тривають бойові дії. У напрямку населеного пункту Шипувате відзначено переміщення колони техніки з пальним та боєприпасами

На Харківському напрямку росіяни намагаються утримати зайняті рубежі. ЗСУ обстрілюють в районах населених пунктів Глибоке, Руські Тишки, Старий Салтів та Черкаські Тишки.

На Слов’янському напрямку, окупанти ведуть вогонь з артилерії в районі населених пунктів Грушуваха, Тетянівка та Дібрівне з метою зниження бойового потенціалу українських військ. Ворог проводив штурмові дії у напрямку Богородичне та Вірнопілля, успіху не мав і зазнав втрат.

На Донецькому напрямку ворог обстрілює позиції наших військ уздовж всієї лінії зіткнення із мінометів, ствольної та реактивної артилерії. Застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію.

Основні зусилля зосереджує на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках.

За підтримки артилерії, ворог веде штурмові дії в населеному пункті Сєвєродонецьк, посилив угруповання за рахунок мобілізаційного резерву 2-го армійського корпусу, у місті тривають бої. Окупанти вели наступ у напрямку населеного пункту Устинівка, успіху не мали.

На Бахмутському напрямку, за підтримки артилерії, ворог веде наступ, успіху не має, за результатами вогневого ураження від українських підрозділів, відійшов.

На Авдіївському та Курахівському напрямках противник веде сковуючі та відволікаючі дії.

На Лиманському напрямку, в районі населеного пункту Старий Караван, окупанти намагаються взяти під контроль ділянку лівого берега річки Сіверський Донець.

Темп просування ворожих підрозділів під час бойових дій на Донецькому напрямку низький, що зумовлено фізичним виснаженням особового складу і низьким морально-психологічним станом.

На Південнобузькому напрямку противник веде позиційну оборону та намагається здійснювати вогневе ураження наших підрозділів.

На Бессарабському напрямку, а також у Чорноморській та Азовській морських операційних зонах ситуація без суттєвих змін.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.