Карта бойових дій в Україні станом на 4 липня
Генштаб ЗСУ

Генштаб ЗСУ оприлюднив інформацію про становище на фронті станом на 4 липня.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — звільнені території, бордовим — місця бойових дій.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без суттєвих змін. З території Курської області ворог застосовував артилерію та вертольоти армійської авіації для ураження позицій українських сил у районах населених пунктів Василівське, Білопілля, Бачівськ і Вовківка Сумської області.

На Харківському напрямку противник за підтримки армійської авіації намагається скувати дії наших військ та не допустити їх переходу у наступ. У напрямку населеного пункту Прудянка українські воїни рішуче придушили ворожу спробу штурмових дій. Ворог активно використовує комплекси радіоелектронної боротьби.

На Слов’янському напрямку окупанти намагаються встановити контроль над населеними пунктами Богородичне, Мазанівка та Долина. Бойові дії тривають. Ворог здійснює перегруповується та перемістив батальйонну тактичну групу з району міста Ізюм у напрямку населеного пункту Сніжківка, розгорнув додаткові підрозділи ствольної артилерії

На Донецькому напрямку противник зосереджений на витісненні підрозділів Сил оборони на рубіж Сіверськ — Федорівка — Бахмут.

На Краматорському напрямку ворог форсував річку Сіверський Донець, закріплюється в районах Лисичанська та Білогорівки.

На Бахмутському напрямку противник активізував обстріли зі ствольної та реактивної артилерії, а також завдав масованих ракетних ударів у районах населених пунктів Покровське, Берестове, Спірне та в районі Вуглегірської ТЕС. Веде наступ в районах населених пунктів Василівка, Берестове, Спірне, Клинове та Майорськ, але безуспішно.

На Авдіївському та Курахівському напрямках окупанти вели штурмові дії у напрямках населених пунктів Побєда та Мар’їнка. Ворожа авіація вдарила в районах східної околиці населеного пункту Авдіївка та Мар’їнки.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог не припиняє обстріли, щоб скувати українські підрозділи та не допустити їх перекидання на інші напрямки.

На Південнобузькому і Таврійському напрямках ворог намагається повернути втрачені позиції в районах населених пунктів Іванівка, Потьомкине і Мирне та не допустити проведення контрнаступальних дій у Херсонській та Миколаївській областях. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Поблизу Мелітополя підірвали залізничний міст, яким окупанти перевозили зброю на фронт — ССО