Карта бойових дій в Україні станом на 4 травня
Генштаб ЗСУ

Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що ворог не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні.

Окупанти завдали ракетних ударів по об’єктах на території Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської, Вінницької, Київської, Закарпатської, Одеської та Донецької областей.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — закинуті позиції рф, бордовим — місця бойових дій.

На Волинському та Поліському напрямках активних дій противник не проводив, немає ознак формування наступальних угруповань.

На Сіверському напрямку ознак формування противником наступального угруповання не виявлено. Для посилення охорони кордону в районах автомобільних пунктів пропуску «Нові Юрковичі», «Погар» та «Ломаковка» Брянської області розгорнуто підрозділи збройних сил російської федерації.

На Слобожанському напрямку росіяни з артилерії та мінометів обстрілювали місто Харків та населений пункт Протопопівка. Провели повітряну розвідку в районі населених пунктів Кутузівка та Олександрівка Барвінковського району. Противник намагався наступати у напрямку населеного пункту Довгеньке, успіху не мав.

На Донецькому і Таврійському напрямках окупанти здійснюють обстріли підрозділів наших військ, щоб скувати їх.

На Лиманському напрямку противник наступає у напрямку населеного пункту Шандриголове. Ворог посилює угруповання військ та активізував ведення повітряної розвідки.

В районі Попасної тривають бойові дії, окупанти здійснювали штурмові дії. В Маріуполі ворог завдає авіаційних ударів та здійснює вогневе ураження наших позицій в районі «Азовсталі».

На Запорізькому напрямку росіяни намагаються штурмувати Оріхів, успіху не мають.

На Південнобузькому напрямку ворог застосовував артилерію, реактивні системи залпового вогню, озброєння танків уздовж всієї лінії зіткнення, щоб знищити фортифікаційні споруди.

На Бессарабському напрямку обстановка залишається напруженою та контрольованою.

За попередню добу українькі військові збили сім БпЛА та вісім крилатих ракет противника.

У морг Горлівки привезли понад 100 тіл мобілізованих військовослужбовців 1-го армійського корпусу, які загинули на території Запорізької області.

На території Донецької та Луганської областей відбили дванадцять атак ворога, знищили шість танків, п’ять артилерійських систем, 15 одиниць бойової броньованої техніки та дев’ять одиниць автомобільної техніки противника. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Лисичанську росіяни знищили будівлю тубдиспансеру, яка пережила дві світові війни