Карта бойових дій в Україні станом на 5 червня
Генштаб ЗСУ

За даними Генштабу ЗСУ, росіяни активно наступають у на сході України та продовжують завдавати ракетних ударів по всій території держави.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — закинуті позиції рф, бордовим — місця бойових дій.

На Волинському та Поліському напрямках продовжено терміни проведення перевірки бойової готовності підрозділів сил Білорусі. У Брестській області проведено контрольно-тактичне заняття з підрозділами однієї з бригад сил спеціальних операцій.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв з артилерії інфраструктуру в районах населених пунктів Старикове та Катеринівка Сумської області, а також населеного пункту Кам’янська Слобода Чернігівська області.

На Харківському напрямку підрозділи росіян намагаються не допустити просування українських військ до державного кордону. Ворог не припиняє вогонь по наших силах поблизу міста Харкова. У районі Черкаських Тишок застосував фосфорні боєприпаси.

На Слов’янському напрямку ворог перегрупувався та веде наступ у напрямках Довгеньке — Долина та Бражківка — Вірнопілля.

На Донецькому напрямку противник продовжує спроби оточити українські сили в районах міст Сєверодонецьк і Лисичанськ та блокувати основні логістичні шляхи.

На Лиманському напрямку окупанти наступають біля Святогірська, намагаючись витіснити українські війська на правий берег річки Сіверський Донець.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог веде штурмові дії у місті Сєвєродонецьк та контролює східну частину міста. Також противник намагається вести наступ у напрямку Ниркове — Миколаївка для захоплення висот.

На Бахмутському напрямку ворог перекинув понад 20 одиниць озброєння та військової техніки для поповнення розбитих підрозділів.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог відкриває вогонь по передньому краю оборони та тилу наших військ, щоб їх скувати та не дати перегрупуватися.

На Південнобузькому напрямку противник провів мінування узбережжя річки Інгулець.

Ворог розгорнув на Миколаївському напрямку до двох реактивних та двох батарей ствольної артилерії. Противник спробував відновити втрачені позиції на напрямку Сухого Ставка й Лозового, але зазнав значних втрат.

За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбили п’ять атак ворога, знищили три танки, чотири артилерійські системи, 11 бойових броньованих машин, 26 одиниць автомобільної техніки. Підрозділи протиповітряної оборони збили бойовий вертоліт Ка-52 та два БПлА.

Також на Південному напрямку знищили ворожий літак, ймовірно, Су-34, та ще один БпЛА. ВМС вразили чотири крилатих ракети «Калібр».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Авіаудар по Києву 5 червня: що відомо