Карта бойових дій в Україні станом на 5 травня
АрміяInform

Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що ворог не припиняє наступати у Східній операційній зоні.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — закинуті позиції рф, бордовим — місця бойових дій.

У Генштабі зазначають, що ворог провокує напруженість у Придністровському регіоні республіки Молдова. Перегруповує війська, поповнює запаси та намагається покращити тактичне положення своїх підрозділів.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник активних дій не проводив.

На Слобожанському напрямку окупанти обстрілюють Харків та здійснюють розвідку позицій підрозділів Сил оборони. В районі північніше міста Ізюм продовжує артилерійські та мінометні обстріли.

На Донецькому і Таврійському напрямках вздовж лінії зіткнення тривають ворожі артилерійські обстріли. Противник застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію.

На Лиманському, Сєвєродонецькому та Попаснянському напрямках підрозділи росіян намагаються вести наступальні дії, успіху не мають.

На Авдіївському та Курахівському напрямках ворог продовжує обстріли позицій захисників України.

В Маріуполі окупанти зосередилися на блокуванні та спробах знищення українських підрозділів в районі «Азовсталі». За підтримки авіації, противник поновив наступ з метою взяття під контроль території заводу.

На Південнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не проводив. Завдавав ракетно-бомбових ударів по українських позиціях та інфраструктурі регіону.

Українські військові звільнили кілька населених пунктів на межі Миколаївської та Херсонської областей.

Підрозділи протиповітряної оборони за добу уразили дев’ять повітряних цілей: чотири БпЛА та три крилаті ракети противника. Також уражено два літака, ймовірно, винищувачі Су-30. 

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбили 11 атак ворога, знищено п’ять танків, сім одиниць бойової броньованої техніки та п’ять одиниць автомобільної техніки ворога.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На 9 травня російські військові можуть влаштувати провокації в Україні — Міноборон