Карта бойових дій в Україні станом на 5 жовтня

Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив дані про ситуацію на фронті станом на 5 жовтня.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — звільнені території, бордовим — місця бойових дій.

За минулу добу окупанти завдали дев’ять ракетних та шість авіаційних ударів, понад 56 раз здійснили обстріли з РСЗВ.

Від ударів росіян постраждали понад 27 населених пунктів. Серед них — Харків, Шипувате, Краматорськ, Бахмут, Майорськ, Гуляйполе, Залізничне, Андріївка, Білогірка, Вознесенськ та Придніпровське.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без змін.

На Сіверському напрямку окупанти обстріляли зі ствольної артилерії, в районах населених пунктів Писарівка та Голишівське Сумської області;

На Слобожанському напрямку росіяни відкрили вогонь з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Гранів, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ та Білий Колодязь;

На Краматорському напрямку здійснили обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Білогорівка, Серебрянка та Спірне.

На Бахмутському напрямку противник обстріляв райони населених пунктів Соледар, Бахмут, Бахмутське, Одрадівка, Зайцеве, Опитне, Яковлівка та Юр’ївка.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках від обстрілів з постраждала інфраструктура понад 24 населених пунктів. Серед них — Авдіївка, Водяне, Мар’їнка, Новопіль, Ольгівське, Первомайське.

На Південнобузькому напрямку обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів Вищетарасівка, Добра Надія, Іллінка, Марганець, Червоногригорівка, Нікополь, Покровське, Велике Артакове, Андріївка, Степова Долина, Безіменне, Мирне, Луч, Широке, Білогірка та Лозове.

За добу українські підрозділи відбили атаки окупантів біля населених пунктів Стрілеча, Зелене, Майорськ, Спірне, Зайцеве, Бахмутське, Бахмут, Курдюмівка, Новомихайлівка та Вугледар.

Авіація Сил оборони за добу завдала 17 ударів. Підтверджено ураження чотирьох опорних пунктів, 11 районів зосередження озброєння та техніки, а також два ЗРК окупантів.

Ракетні війська і артилерія уразили два пункти управління, чотири райони зосередження живої сили, озброєння та техніки, один ЗРК, а також мостову та понтонну переправу ворога.

Сервіс Deep State публікує актуальну онлайн-карту бойових дій в Україні.

Онлайн-карта бойових дій від Deep State станом на 5 жовтня 2022 року

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

HIMARS і гаубиці. Байден оголосив про новий пакет військової допомоги Україні