Карта бойових дій в Україні станом на 8 липня

Генштаб ЗСУ оприлюднив інформацію про ситуацію на фронті станом на 8 липня.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — звільнені території, бордовим — місця бойових дій.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація не зазнала суттєвих змін.

На Сіверському напрямку росіяни обстріляли район населеного пункту Михальчина Слобода Чернігівської області.

На Харківському напрямку окупанти намагаються оборонятися. Ворог здійснював обстріли із артилерії, РСЗВ і танків в районах населених пунктів Харків, Микільське, Леб’яже, Уди, Дементіївка, Верхній та Старий Салтів, Петрівка, Руські Тишки та Байрак. Завдав авіаудару неподалік Петрівки.

Українські військові відбили штурм росіян в напрямку Дементіївки.

На Слов’янському напрямку окупанти обстрілювали з артилерії райони населених пунктів Волобуївка, Хрестище, Гусарівка, Чепіль, Мазанівка, Долина, Червоне, Дібрівне, Богородичне та Адамівка.

Біля Богородичного українські захисники відбили наступ, окупанти з великими втратами відійшли.

На Краматорському напрямку загарбники здійснювали обстріли неподалік Сіверська, Григорівки, Білогорівки, Золотарівки, Серебрянки, Верхньокам’янського, Званівки та Роздолівки. Ворог наступав унапрямку Верхньокам’янського, є частковий успіх.

На Бахмутському напрямку росіяни обстріляли з мінометів та артилерії райони населених пунктів Бахмут, Спірне, Івано-Дар’ївка, Берестове, Покровське, Вершина, Володимирівка, Опитне, Торецьк, Зайцеве, Кодема, Клинове та Нью-Йорк. Завдав авіаційних ударів поблизу Вершини та Вуглегірської ТЕС.

Окупанти наступають в напрямку Веселої Долини та в районі населеного пункту Спірне, бойові дії тривають.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках тривають перестрілки вздовж лінії зіткнення із мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії. Ворог завдав авіаударів неподалік Василівки, Авдіївки, Новоселівки, Веселого та Новомихайлівки.

На Південнобузькому напрямку ворог зосереджує свої зусилля на недопущенні наступу Сил оборони України. Здійснює систематичний вогневий вплив із ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення для сковування дій наших військ.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.