Карта бойових дій в Україні станом на 8 січня

Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив дані про ситуацію на фронті станом на ранок 8 січня.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — звільнені території, бордовим — місця бойових дій.

Противник переміщує до районів ведення бойових дій особовий склад, озброєння і військову техніку та боєприпаси для поповнення втрат та підтримання наступу.

Попри оголошений окупантами «режим припинення вогню», росіяни протягом доби завдали дев’ять ракетних, три авіаційних удари та здійснили 40 обстрілів з РСЗВ.

За минулу українські військові відбили атаки росіян біля 16 населених пунктів. Серед них — Стельмахівка, Макіївка і Білогорівка Луганської області та Роздолівка, Соледар, Бахмут, Залізне, Первомайське, Водяне і Побєда на Донеччині.

З великими втратами окупанти продовжують наступати на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському та намагаються покращити тактичне положення на Куп’янському напрямках. На Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському — ворог обороняється.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування його наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти обстріляли райони населених пунктів Стариця і Дворічна Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог з артилерії обстріляв райони Іванівки, Стельмахівки, М’ясожарівки, Площанки, Макіївки, Невського, Червонопопівки та Діброви Луганської області.

На Бахмутському напрямку від ворожого вогню постраждали Берестове, Білогорівка, Веселе, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Диліївка, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку обстріляні Невельське, Мар’їнка та Новомихайлівка на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку обстрілів противника зазнали Велика Новосілка, Золота Нива і Вугледар Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти завдали вогню з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах Антонівки, Чарівного, Дорожнянки, Інженерного, Білогір’я, Олексіївки, Малих Щербаків, Степового та Кам’янського Запорізької області.

Українська авіація протягом минулої доби завдала ударів по 21 району зосередження противника, а також три удари по позиціях його ЗРК. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, п’ятьрайонів зосередження живої сили та військової техніки і два склади боєприпасів окупантів.

Стежити за змінами лінії фронту в Україні можна за допомогою онлайн-карти Deep State. На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення.

Карта бойових дій від Deep State станом на 8 січня 2023 року

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Генштаб ЗСУ розповів про втрати ворога станом на 8 січня