Карта бойових дій в Україні станом на 8 травня

Росіяни продовжують наступальні дії на Сході, щоб встановити контроль над територією Донецької, Луганської та Херсонської областей та утримання сухопутного коридору з Кримом.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — закинуті позиції рф, бордовим — місця бойових дій.

Спираючись на дані Генштабу ЗСУ, на Волинському, Поліському та Сіверському напрямку суттєвих змін немає.

Є ймовірність ракетних та авіаційних ударів з території білорусії.

На Слобожанському напрямку противник зосередив основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ у бік державного кордону України на північ та північний схід від міста Харків. Ворог здійснював артилерійські обстріли у районах населених пунктів Прудянка, Слатине та Циркуни. Для посилення оборони в районі населеного пункту Козача Лопань  ворог проводив заходи з інженерного обладнання позицій.

На Ізюмському напрямку противник зосереджував основні зусилля на підготовці до продовження наступу на напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ. З метою посилення угруповання з території російської федерації ворог передислокував дві батальйонні тактичні групи зі складу 35-ї загальновійськової армії у визначені райони. Здійснював артилерійські обстріли позицій підрозділів Сил оборони.

Росіяни ведуть повітряну розвідку біля Ізюма та Кам’янки.

На Донецькому напрямку угруповання рф продовжує наступ на Лиманському, Попаснянському, Сєверодонецькому та Авдіївському напрямках.

На Курахівському напрямку за підтримки артилерії ворог хоче поновити наступ у напрямку населеного пункту Новомихайлівка.

На Лиманському напрямку в результаті штурмових дій противник захопив північну околицю Шандриголове.

На Маріупольському напрямку противник блокує та проводить штурмові дії на території «Азовсталь».Крім того, окупанти продовжують підвезення озброєння, військової техніки, боєприпасів, паливно-мастильних речовин для забезпечення потреб угрупування військ біля Маріуполя.

На Південнобузькому та Таврійському напрямках окупанти за підтримки авіації завдають ударів по військовим та цивільним об’єктам, проводять перегрупування і посилення підрозділів.

На Криворізькому напрямку росіяни проводять розвідку з безпілотників БпЛА«Орлан-10».

На Бессарабському напрямку окупаційні війська у «Придністров’ї» перебувають у повній бойовій готовності.

Кораблі чорноморського флоту рфв акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують ізолювати район для ведення бойових дій, ведення розвідки та вогневої підтримки.

За попередню добу ППО підбили російський Мі-28Н, сім БпЛА типу «Орла», два БпЛА типу «Форпост» та дві крилаті ракети рф. 

На території Донецької та Луганської областей українці відбили дев’ять атак, знищили дев’ятнадцять танків, двадцять одиниць бойової броньованої техніки, чотири спеціальних броньованьованих автомобілів, шість автомобілів та одну одиницю спеціальної інженерної техніки противника.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Головні новини про війну в Україні. 8 травня. ОНЛАЙН