Карта бойових дій в Україні станом на 9 липня
Генштаб ЗСУ

Генштаб ЗСУ оприлюднив інформацію про ситуацію на фронті станом на 9 липня.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — звільнені території, бордовим — місця бойових дій.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін не було. На останньому ворог обстріляв позиції українських військ неподалік Сеньківки та Миколаївки Чернігівської області та населених пунктів Есмань і Олексіївка Сумської області.

На Харківському напрямку окупанти обороняють зайняті раніше рубежі. Ворог обстрілював із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Явірське, Стара Гнилиця, Українка, Микільське, Базаліївка, Руські Тишки, Черкаські Тишки, П’ятигірське, Прудянка, Чорноглазівка, Кутузівка, Старий Салтів, Шестакове та Рубіжне.

На Слов’янському напрямку противник відкривав вогонь із артилерії поблизу Дібровного, Богородичного, Адамівки, Карнаухівки та Сулигівки.

На Краматорському напрямку противник обстріляв цивільну інфраструктуру в районах Григорівки, Верхньокам’янського та Краматорська. Намагається провести штурм в районі населеного пункту Григорівка, бої тривають.

На Бахмутському напрямку ворожі обстріли фіксувалися поблизу Зайцевого, Берестового та Клинового. Завдав авіаудару неподалік Спірного. Ворог намагається встановити контроль над територією Вуглегірської ТЕС та покращити тактичне положення в районі Доломітного. Окупантів відкинули на попередні позиції.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках тривають обстріли позицій по лінії зіткнення. Росіяни завдавали авіаційних ударів в районі населеного пункту Малі Щербаки.

На Південнобузькому напрямку ворог не припиняє систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури із ствольної та реактивної артилерії по лінії зіткнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ще чотири HIMARS. Україна отримає від США новий пакет допомоги