Карта бойових дій в Україні станом на 9 травня

Станом на 75 день війни росіяни продовжують наступати на Сході, щоб  встановити контроль над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору до Криму.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — закинуті позиції рф, бордовим — місця бойових дій.

За даними Генштабу ЗСУ, росіяни найбільш активні на Слобожанському та Донецькому напрямках, є ймовірність ракетних ударів по всій території України.

На Волинському, Поліському та Сіверському білоруські підрозділи продовжують виконання завдань з посилення охорони ділянки українсько-білоруського кордону.

На Ізюмському напрямку окупанти зосереджують основні зусилля зосереджує на підготовці до наступу на напрямках Сулигівка — Нова Дмитрівка та Сулигівка — Курулька.

Щоб українські військові не просунулися у Білгородській області рф зосереджено до девʼятнадцяти батальйонних тактичних груп. Триває перекидання особового складу та військової техніки на доукомплектування підрозділів, що зазнали значних втрат на території України.

На Донецькому напрямку основні зусилля росії спрямовані на те, щоб взяти Рубіжне, Попасну, готують продовження наступу на напрямках на населені пункти Сіверськ, Словʼянськ, Лисичанськ та Авдіївку. Наростив вогневий вплив, намагається прорвати оборону ЗСУ.

На Таврійському напрямку ворог проводить демонстративні дії з метою сковування українських військ, вдосконалює систему логістичного забезпечення.

На Південнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не проводив. Зосередився на обстрілах позицій підрозділів наших військ із застосуванням наявних засобів артилерії, у тому числі реактивних систем залпового вогню.

у «Придністров’ї» окупаційні війська перебувають у повній бойовій готовності.

За попередню добу ППО підбило десять повітряних цілей рф, зокрема,  шість безпілотників «Орлан-10», один БпЛА типу «Форпост» та три крилаті ракети.

На території Донецької та Луганської областей українці відбили шість атак ворога, знищили 20 російських танків, одну артилерійську систему, 28 одиниць бойової броньованої техніки, один спеціальний броньований автомобіль та пʼять одиниць автомобільної техніки противника.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.