Казахстан заявив про нейтралітет у війні РФ проти України

Султан Камалетдінов, заступник міністра оборони Казахстану, підтвердив нейтральну позицію країни з питання військового вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомляє видання Tengrinews.kz.

«Конфлікт Росії та України до Казахстану жодного стосунку не має. Ми не підтримуємо ні ту, ні іншу сторону. У цьому плані жодних питань бути не може», — заявив Камалетдінов у кулуарах Сенату.

У Міноборони Казахстану спростували інформацію про відправку військових і техніки в Україну.

«Інформація про нібито спрямування казахстанських військовослужбовців і військової техніки в Україну, яку поширюють у соціальних мережах і месенджерах, не відповідає дійсності. Рішення про направлення військового контингенту Збройних сил Республіки Казахстан для виконання міжнародних зобов'язань з підтримки миру і безпеки приймає парламент на підставі пропозиції президента», — йдеться у заяві відомства.

2 березня Касим-Жомарт Токаєв, президент Казахстану,  мав телефонну розмову із Володимиром Путіним, президентом Росії.

«Я розмовляв із президентом Володимиром Путіним про розвиток торговельно-економічних відносин. Я сказав, що дуже важливо дійти згоди у ситуації в Україні шляхом переговорів», — написав Токаєв у Twitter.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Світовий банк зупинив усі свої програми в Росії та Білорусі