Керівництво держави робить усе можливе для евакуації бійців з «Азовсталі» — Нацгвардія

Президент Зеленський працює над евакуацією захисників Маріуполя, які тримають оборону на «Азовсталі».

Про це йдеться у заяві командування Нацгвардії.

«Президент України особисто, все керівництво держави докладають зусиль для пошуку можливостей для евакуації цивільних з «Азовсталі» і продовжують працювати над застосуванням процедури «екстракшн» щодо поранених бійців, медиків та військових, у тому числі із залученням допомоги світової спільноти», — повідомили у Нацгвардії.

В НГУ наголосили, що весь цей час військові продовжують виконувати поставлені завдання з оборони міста. Це бійці полку спеціального призначення Нацгвардії «Азов», 12-та бригада Нацгвардії України, 36-та окрема бригада морської піхоти, прикордонники, поліцейські, добровольці та тероборона Маріуполя.

В НГУ пояснили, що не можуть розголошувати важливу інформацію про поточні операції. Адже це не лише розкриття планів для ворога, але й привід для появи різних фейків та дезінформації, що зводить нанівець цю роботу.

«В умовах активних бойових дій ми не маємо права розкривати деталі воєнних та гуманітарних операцій. Водночас будемо продовжувати пошук рішень та робити все можливе для збереження життя військових і цивільних, для стримування ворога й належного виконання конституційного обовʼязку із захисту держави», — додали в НГУ.

Раніше українські активісти створили петицію Save Mariupol до ООН та Генсека організації, у якій просять врятувати військових та мирних жителів на заводі «Азовсталь».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Маріуполі загинули понад 25 тис. людей, в основному цивільних — захисники з «Азовсталі»