Керівництво «Мотор Січ» постачало двигуни для росавіації, Богуслаєву повідомили про підозру — СБУ

Правоохоронці затримали президента ПАТ «Мотор Січ» В'ячеслава Богуслаєва та начальника Департаменту зовнішньо-економічної діяльності підприємства за підозрою у співпраці з росією.

Про це повідомили в СБУ.

За даними слідства, керівники підприємства у Запоріжжі діяли у змові з наближеними до кремля представниками корпорації «ростех» — головним виробником озброєння у рф.

Зловмисники налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до країни-агресора.

Отриману продукцію окупанти використовували для виробництва та ремонту російських ударних вертольотів типу: 

  • Мі-8АМТШ-ВН «Сапсан» 
  • КА-52 «Алігатор» 
  • Мі-28Н «Нічний мисливець»

Окупанти неодноразово застосовували цю авіацію для повномасштабного вторгнення. Українські двигуни виявляли у знищених військових гвинтокрилах.

В СБУ зазначають, що компанія обходила обмеження на торгівлю з рф за допомогою підконтрольним комерційним структурам у трьох країнах Близького Сходу, Європи і Східної Азії. Підприємства нібито відправляли «замовлення» для своїх потреб, а після отримання «посередники» переправляли її до росії.

Крім того, росіяни використовували іноземних спільників для ремонту та обслуговування власної авіатехніки з використанням українських запчастин.

Фігурантам справи оголосили про підозру за колабораційну діяльність та пособництво державі агресору.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала російського агента під час наради в мера Миколаєва (відео)