Керівництво українського проєктного інституту підозрюють у допомозі рф у відновленні НПЗ після атак українських дронів

Служба безпеки України викрила керівників науково-дослідного та проєктного інституту нафтового профілю в Києві на співпраці з рф. Затримано голову правління, двох керівників спеціалізованих відділів, головного інженера та одного з інженерів установи.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За інформацією СБУ, вони допомагали росії відновлювати нафтопереробні заводи, які були пошкоджені внаслідок ударів українських безпілотників. Для агресора затримані розробляли проєктну документацію на реконструкцію трьох важливих НПЗ, загальна вартість робіт становила майже пів мільярда гривень. Також вони надавали дистанційний супровід під час відновлення.

Під час обшуків у Києві, Львові та Харкові у фігурантів вилучили докази співпраці з рф, зокрема мобільні телефони, системні блоки, ноутбуки та чорнові записи.

П’ятьом затриманим оголошено підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Наразі четверо з них перебувають під вартою. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала агента фсб, який координував удари по Чернігову і підпалював об’єкти «Укрзалізниці»