Кернеса літаком доправили на операцію до Німеччини. Що з ним? (Відео)

Міський голова Харкова Геннадій Кернес, що хворіє на коронавірус, літаком доставлений на лікування до Німеччини. Про це повідомляють ЗМІ. Офіційно влада міста цю інформацію не підтвердила, але й не спростувала.

Раніше повідомлялось, що хворий на ковід Кернес начебто впав в кому. Але згодом в його команді ці чутки спростували і повідомили, що в політика двостороння пневмонія. Зараз різні джерела інформують, що перевезення Кернеса до Німеччини не пов’язане з коронавірусом, а в нього різко загострилися хронічні захворювання. Також начебто не підтвердилися чутки про інсульт. Нагадаємо, у 2014 році в результаті стрілянини Геннадію Кернесу пробило легеню і зачепило печінку. Останні роки він пересувався на візку.

За інформацією ЗМІ, 61-річного Кернеса доправили до Берліна в ту саму клініку Charite, де після отруєння «Новачком» отримує лікування Олексій Навальний. Там же свого часу лікувалась і Юлія Тимошенко.

Джерела, близькі до Кернеса розповідають, що на мера Харкова чекає складна операція, яку «можуть зробити тільки німецькі лікарі». Під час транспортування політик був притомним, зі «швидкої» в літак пересідав тільки з кисневою подушкою. Але його стан важкий.

Товариш Кернеса бізнесмен Павло Фукс опублікував відео з літака, яким транспортували політика.