Кевіну Спейсі доведеться виплатити майже $31 млн продюсеру «Карткового будиночка»
Getty Images

Голлівудський актор Кевін Спейсі зобов'язаний виплатити майже $31 млн кіностудії MRC, яка знімала для Netflix серіал «Картковий будиночок». Він порушив свій контракт політики компанії щодо сексуальних домагань.

Таке рішення ухвалив Верховний суд Лос-Анджелеса, повідомляє Variety.

Студія MRC звільнила Кевіна Спейсі з серіалу «Картковий будиночок» ще у 2017 році, через те, що актор чіплявся до членів знімальної групи.

Як наслідок у MRC заявили, що змушені були зупинити зйомки шостого сезону серіалу, переписати його сценарій і в результаті скоротити сезон із 13 до восьми епізодів, що завдало студії багатомільйонних втрат.

За рішенням суду Спейсі та його компаніям, M. Profitt Productions та Trigger Street Productions, потрібно виплатити $29,5 млн компенсації за шкоду, $1,2 млн гонорарів адвокатам та $235 тис. видатків.

Кіностудія подавала позов на актора ще у 2019 з вимогою виплатити компенсацію за те, що їм довелося відзняти шостий сезон спочатку. У відповідь Спенсі подав зустрічний позов, звинувачуючи компанію в неправомірному розірванні договора й порушенні зобов’язань. 

Хорор-серіал «Поклик пекла» став найпопулярнішим шоу Netflix, обійшовши «Гру в кальмара» (відео)