Київ і вісім областей виходять з «червоної» зони
Getty Images

З вівторка, 7 листопада, місто Київ, Донецька, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Луганська, Львівська, Одеська, Рівненська та Херсонська області виходять з «червоної» зони епідемічної небезпеки.

Про це повідомили в Кабміні.

Рішення ухвалили в понеділок, 6 листопада, на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Раніше Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я, заявив про покращення ситуації із розповсюдженням СOVID-19 в Україні.

«В Україні четвертий тиждень триває спад захворюваності на СOVID-19. За останній тиждень кількість виявлених випадків захворюваності на Covid-19 зменшилася на 15%, госпіталізацій  на 13%», — повідомив глава МОЗ.

Нові правила «жовтої» зони

Водночас, з 6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину для «жовтої» зони. Стосуються вони в першу чергу невакцинованих українців.

Тепер відвідувати громадські заклади в «жовтій» зоні зможуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19.

Для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів доведеться мати принаймні одне щеплення проти COVID-19.

Для відвідування громадських закладів можна використовувати також негативний тест (зроблений не раніше, ніж за 72 години) або COVID-сертифікат про одужання.

Головний санлікар розповів, як на Новий рік працюватимуть українські курорти