Київ пережив 15-ту повітряну атаку з початку травня: чим атакували столицю

У ніч на 29 травня російські війська завдали масованого удару по Україні із залученням крилатих ракет та дронів-камікадзе типу Shahed. Зокрема, для Київ пережив 15-ту повітряну атаку з початку травня.

За даними КМВА, сили ППО збили понад 40 цілей — «шехеди» та ракети Х-101/555, які намагалися атакувати столицю. Ударів по Києву не допущено.

Мер Віталій Кличко розповів, що у Подільському районі уламки пошкодили дах одноповерхового приватного будинку, а у Святошинському — впали на відселену будівлю. Люди не постраждали.

Також рятувальники виїжджали на повідомлення про вибух у Шевченківському районі Києва, однак там причиною задимлення стала пригоріла їжа на плиті.

Також уночі про роботу ППО повідомляли у Львівській та Хмельницькій ОВА.

Південні регіони ворог атакував «шахедами», проінформували в ОК «Південь». Три з них знищили на Миколаївщині і ще один — на Львівщині.

Зазначається, що внаслідок влучання у портову інфраструктуру Одеси спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували. Натомість Сергій Братчук, голова Громадської ради при Одеській ОВА, розповів, що на об'єкт впали уламки збитого дрона.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Карта бойових дій в Україні станом на 29 травня 2023 року