Київрада хоче встановити ялинку: але за кошти меценатів і за згоди військових

Рішення про встановлення новорічної ялинки у Києві ухвалять після консультацій з військовими і, якщо її встановлюватимуть, то виключно за рахунок меценатів

Про це повідомляє пресслужба Київської міської ради.

Таке рішення ухвалила комісія Київради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій за результатами розгляду петиції щодо недоречності встановлення ялинки умовах воєнного стану.

Комісія рекомендувала профільним департаментам врахувати всі пропозиції щодо невикористання бюджетних коштів, дотримання заходів безпеки та заощадження електроенергії, однак не підтримала пропозицію не встановлювати ялинку.

Голова комісії Вікторія Муха заявила, що «головна ялинка країни може стати для всіх символом надії і віри» і що «цього року ми не дозволимо російським варварам вкрасти у наших дітей свято».

У разі, якщо місто після консультацій із військовими ухвалить рішення про встановлення ялинки, бюджетні кошти на це не витрачатимуть. Заступниця голови КМДА Ганна Старостенко пояснила, що до міської влади вже звернулися меценати, які готові взяти на себе її облаштування.

«Нам готові надати і саме новорічне дерево, і прикраси, а також генератор для підсвічення ялинки, у разі якщо такий формат буде схвалено. Після свят ми зможемо передати його до установи критичної інфраструктури або на фронт», — розповіла вона.

Також розглядається варіант підсвічування ялинки лише у певні дні або години,наприклад, у день відкриття 19 грудня, на Різдво (25 грудня та 7 січня) та у Новий рік.

При цьому ярмарки та концерти цього року біля ялинки точно не проводитимуть.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Враховують найгірші сценарії. Влада Києва готує 1 тис. пунктів обігріву на зиму