Київська мерія заплатить фірмі-підряднику 5,7 млн грн за проєкт велодоріжок на Трухановому острові
lyoshko.livejournal.com

Міська влада оголошувала аукціон на розробку проєктно-кошторисної документації для реконструкції дороги на Трухановому острові. Загалом хочуть реконструювати шість кілометрів доріг для велосипедів, а ще облаштувати їх для пішоходів.

16 березня за підсумками тендеру переможцем щодо розробки такої документації стало ТОВ «Інститут «Київдормістпроект». Він запропонував виконати роботи за 5,678 млн грн. 

Єдиним конкурентом переможця було ТОВ «Інжинірингова компанія «Автомагістраль». Ця компанія програла, вона пропонувала ціну 5,679 млн грн.

Першим на підсумки тендеру звернув увагу в соцмережах урбаніст Олександр Гречко.

Загалом в ході аукціону ціну пропозицій знизили на 121 тис. грн.

На розробку документів підряднику, якщо буде підписаний договір, дадуть 13 місяців. Тобто проєкт нової велодоріжки та вартість реконструкції можуть бути готові ближче до осені 2022 року.

Переможець має передбачити:

  • місця для відпочинку пішоходів та велосипедистів в місцях, де не треба зносити дерева для влаштування таких місць відпочинку;
  • урни для сміття;
  • велопарковки, велосипедні СТО, місця відпочинку.

В лютому комунальна корпорація «Київавтодор» і Департамент транспортної інфраструктури КМДА оголосили тендер на розробку проєктно-кошторисної документації реконструкції дороги на Трухановому острові.

Мерія хоче реконструювати вулицю Паркову вздовж Дніпра та дороги на острові, грунтові та бетонні, довжиною шість км. 

Реконструйована ділянка починатиметься біля Матвіївської затоки і спортбаз, пролягатиме повз Пішохідний міст та приєднується до вулиці Труханівської біля Петрівського залізничного мосту.

КМДА у 2014 році визначала Труханів острів рекреаційною зоною та частиною велосипедного маршруту «Троєщина — Європейська площа».

У 2015 році на вулиці Труханівській утворили пішохідну зону з обмеженням швидкості пересування у 20 км/км. Дозволено там їздити й велосипедами.

Того ж року відкрили веломаршрут «Троєщина — Європейська площа» загальною довжиною 15 км. Він проходить по проспекту Романа Шухевича, Північному мосту, вулиці Труханівській, Парковому мосту, схилам Хрещатого парку, Володимирському узвозу, Європейській площі. Велодоріжка з Троєщини до центру виокремлена в окрему лінію, на якій немає автівок, велосипедисти захищені.

Частина маршруту проходить Трухановим островом, на який обмежений в'їзд авто і є обмеження швидкості. Власне, його й реконструюватимуть з 2022 року.

Поступова побудова велоінфраструктури Києва — досягнення громадськості. Вона з 2008 року пікетує КМДА з вимогами побудувати в столиці велодоріжки.

Увесь електро-мототранспорт тепер легальний на дорогах України