Кілька Інтернет-фірм США об’єдналися у коаліцію для захисту своїх прав

Кілька технологічних компаній, зокрема Snap Inc, Pinterest, Dropbox та eBay, у вівторок оголосили про створення коаліції, яка захищатиме існування Статті 230 — частини закону про захист Інтернет-фірм, якому вже багато десятиліть.

Стаття 230 Закону про порядність у зв'язку захищає технологічні компанії від відповідальності за вміст, опублікований користувачами. Вона передбачає захист від цивільно-правової відповідальності операторів комп'ютерних послуг за вилучення або модерацію сторонніх матеріалів, які вони вважають непристойними або образливими, навіть якщо це захищені конституційно думки, якщо компанії це роблять «добросовісно».

Статтю критикує президент США Дональд Трамп та депутати-республіканці, повідомляє Reuters. Вони розкритикували рішення щодо модерування вмісту Інтернет-платформ і звинуватили Інтернет-компанії у «придушенні консервативних голосів».

На початку грудня Трамп заявив, що накладе вето на Закон про дозвіл національної оборони про оборонний бюджет на $740 млрд, якщо він не передбачить заходів, що скасовують дію закону про компанії.

У вівторок коаліція Internet Works заявила, що має на меті забезпечити розуміння політиками «потенційних ненавмисних наслідків грубих змін до закону», включаючи обмеження ефективних зусиль з модерації вмісту.

«Ця коаліція вносить нові голоси та різноманітні перспективи в поточну дискусію у Вашингтоні щодо статті 230, яка занадто часто фокусується на найбільших Інтернет-платформах», — сказано у заяві.

До складу коаліції також входять GoDaddy Inc, Tripadvisor та Фонд Вікімедіа. Група працюватиме з Конгресом і описує свою мету так: «Враховуючи численні законодавчі пропозиції, які можуть підірвати переваги Статті 230, метою Internet Works є забезпечення розуміння політиками потенційних ненавмисних наслідків грубих змін до закону, включаючи зменшення конкуренції, загрозу вибору споживачів та обмеження ефективних зусиль щодо модерування вмісту».

Як ми писали раніше, у Республіканській партії вважають, що соціальні платформи підтримували Джо Байдена під час президентської кампанії.

У США — політичні суперечки довкола модерування контенту соцмереж