Кількість жертв російських окупантів у Бучі досі не остаточна — поліція

Правоохоронні органи досі остаточно не встановили повну кількість жертв російських загарбників у Бучі Київської області, яку два роки тому українські воїни звільнили від загарбників.

Про це в ефірі телемарафону повідомив Андрій Нєбитов, заступник голови Національної поліції.

Він зазначив, що все ще є зниклі безвісти, і триває їхній розшук.

Загалом після деокупації в Бучі були виявлені тіла 422 вбитих мирних жителів, а в Бучанському районі — 1190 тіл. Нацполіція продовжує розслідувати воєнні злочини російських окупантів.

За словами Нєбитова, саме поліцією було розпочато понад 116 тис. кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російських загарбників в Україні. З цієї кількості 23 тис. були скоєні саме у Київській області.

Звільнення Бучі два роки тому

Буча перебувала під російською окупацією 28 днів — з 3 по 31 березня 2022. За цей час російські військові нищили її інфраструктуру, руйнували будинки обстрілами, піддавали тортурам та вбивали людей. Після того, як Сили оборони України вигнали з міста російських загарбників, у місті виявили числені братські могили, катівні, зафіксовані факти масових вбивств цивільного населення.

В Нацполіції додають, що станом на зараз зниклими безвісти вважаються 514 мешканців Київської області. Крім того, досі залишаються невпізнаними 180 тіл.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Трагедія в Бучі — це кремлівський план ліквідації українців — глава Єврокомісії