Кім Чен Ин назвав жанр кей-поп «раковою пухлиною», яка загрожує Північній Кореї

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин назвав музичний жанр кей-поп «злісною раковою пухлиною», що загрожує Північній Кореї.

Про це повідомляє The New York Times.

Глава Північної Кореї вважає, що напрям, який виник в сусідній Південній Кореї, «розбещує молодих північнокорейців нарядами, зачісками, промовою і манерами».

Щоб побороти вплив кей-попу, Кім Чен Ин наказав уряду «придушити культурне вторгнення».

Слова вищого керівника КНДР підтримали урядові ЗМІ. Вони написали, що якщо кей-поп не зустріне опору, то Північна Корея розвалиться, подібно «сирій стіні». Таке ж порівняння вони використовували, коли виправдовували заборона вузьких джинсів і зачіски Маллет.

Пропаганда КНДР довгий час переконувала громадян в тому, що південнокорейці страждають у своїй країні. Втім, вміст касет з дорама, завезених в Північну Корею контрабандою, довело їм зворотне.

Молоді північнокорейці дізналися, що десь люди не голодують, а, навпаки, обмежують себе в їжі, щоб схуднути, пише автор.

Як у КНДР борються з кей-попом 

Наприкінці грудня 2020 року у КНДР запровадили кримінальну відповідальність за вживання південнокорейського сленгу, а також перегляд серіалів і фільмів, знятих у Південній Кореї. Людині, яка порушила новий закон, загрожує до 15 років тюремного ув'язнення.

Щоб зловити якомога більше порушників, громадян закликають здавати підозрілих персонажів, але, як відзначають в The New York Times, люди надходять навпаки: наприклад, попереджають сусідів про сплановані рейди.

«Загроза режиму». Кім Чен Ин заборонив носити модні зачіски і вузькі джинси