Кім Чен Ин помітно схуд. У КНДР кажуть, що він їсть менше «заради країни»
NK News

Кім Чен Ин, лідер Північної Кореї, з’явився на публіці помітно схудлим.

На його фото у державних ЗМІ звернуло увагу видання Daily Mail.

Його сфотографували під час зборів правлячої Комуністичної партії 29 грудня, де він зазвичай робить новорічні політичні оголошення.

На зустрічі урядовці обговорювали, «як привести боротьбу партії та народу до наступного етапу перемоги».

Як зазначає видання, втрата ваги Кіма помітна вже тривалий час. Це у свою чергу породило чутки про те, що він має проблеми зі здоров'ям. Проте влада КНДР наполягає на тому, що Кім здоровий і просто їсть менше заради країни, яка бореться з гострою нестачею продовольства.

Наприкінці жовтня розвідка Південної Кореї повідомляла, що лідер КНДР Кім Чен Ин схуд на 20 кг, але, схоже, проблем зі здоров'ям у нього немає.

Стан здоров'я Кім Чен Ин часто стає предметом суперечок і спекуляцій, оскільки у разі його нездатності очолювати країну режим чекають непередбачувані зміни.

Дефіцит продовольства в КНДР

Зараз Північна Корея бореться з економічною кризою, яка посилюється коронавірусом, санкціями через ядерну зброю та стихійними лихами — повенями.

У жовтні Кім Чен Ин закликав громадян менше їсти, доки країна не відкриє кордон із Китаєм у 2025 році.

У 2021 році ООН оцінила дефіцит продовольства Північної Кореї приблизно у 860 тис. т, що еквівалентно приблизно 2,3 місяця споживання.

У липні Пхеньян наказав громадянам розпочати виробництво власної їжі, щоб підготуватися до дефіциту, який може тривати до трьох років.

На знак жалоби за колишнім лідером у Північній Кореї заборонили сміятися і пити алкоголь 11 днів — ЗМІ