Кім Чен Ин пригрозив США війною, а Південній Кореї — «знищенням»
Кім Чен Ин на святкуванні річниці перемир'я

Лідер КНДР Кім Чен Ин під час виступу з нагоди 69-ї річниці перемирʼя у Корейській війні (1950—1953) заявив про готовність воювати із США та Південною Кореєю.

Про це пише Yonhap.

Кім наголосив, що «повністю готовий» до військової конфронтації із США, оскількинатегорично незгоден із спільними військовими навчаннями Штатів та Південної Кореї.

«Наші збройні сили повністю готові до реагування на будь-яку кризу, і наша національна система стримування ядерної війни також повністю готова правильно, точно і швидко мобілізувати свої абсолютні сили для виконання своєї місії», — сказав він.

Кім Чен Ин також пригрозив лідеру Південної Кореї Юн Сук Йолю. Він згадав, його у виступі три рази, але жодного разу не назвав президентом, а натомість південнокорейських військовослужбовців обізвав «військовими гангстерами».

Так диктатор відреагував на нову стратегію Півдня з протидії ракетній загрозі з боку КНДР, яка передбачає, зокрема, і превентивний удар.

«Така небезпечна спроба буде негайно покрана могутніми силами, і адміністрація Юн Сук Йоля і його армія будуть знищені», — сказав Кім.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Кім Чен Ин заявив про «нарощування арсеналу» ядерної зброї КНДР