Кім Чен Ин заявив, що КНДР розширить ядерний арсенал
Getty Images

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що США  — «найбільший ворог» КНДР. Очільник держави пообіцяв розширити арсенал ядерної зброї та військовий потенціал країни

Про це повідомляє BBC, посилаючись на північнокорейське інформагентство KCNA.

Кім Чен Ина вважає, що після інавгурації обраного президента США Джо Байдена політика Вашингтона  щодо Пхеньяна не зміниться.

«Пхеньян повинен зосередитися і розвиватися на підриві США, найбільшій перешкоді для нашої революції і нашому найбільшому ворогу», — зазначив він.

КНДР замінувала кордон з Китаєм, щоб захиститися від COVID-19 — Нацрозвідка Південної Кореї

Лідер КНДР підкреслив, що вже незабаром у країні створять атомний підводний човен. За його словами, Пхеньян вклав величезні ресурси в розробку своєї ядерної зброї та балістичних ракет.

Голова країни говорить, що ракети необхідні для захисту від можливого вторгнення США. Кім Чен Ин наголосив, що Північна Корея повинна «прогресувати ядерні технології» та розробляти невеликі ядерні боєголовки, «які застосовуватимуться по-різному залежно від цільових суб'єктів».

Проте Пхеньян не застосовуватиме ядерну зброю, якщо «ворожі сили» не планують скористатися нею першими проти Північної Кореї.

«Реальність така, що ми можемо досягти миру та процвітання на Корейському півострові, коли постійно нарощуємо свою національну оборону та придушуємо військові загрози США», — підсумував політик.

США ввели санкції проти російських компаній через робітників з КНДР