Кім пояснив вибух в Очакові: російські ракети знищили склад старих мін (відео)

9 січня росія завдала ракетного удару по складу протикорабельних мін часів Другої світової війни в Очакові. Так голова Миколаївської ОВА Віталій Кім пояснив потужний вибух у місті, відео якого поширилося у соцмережах.

«Не хотіли про це говорити, але… розповім. Там поруч із в/ч, яку обстрілювали місяцями, був склад старих-старих мін, протикорабельних, Другої світової війни», — розповів він.

За словами голови ОВА, ще давно ці боєприпаси прямо на березі у піску залили бетоном, щоби убезпечити їх детонації.

«Росіяни чогось вирішили, що там склад боєприпасів і мужньо туди стріляли довго і нудно, і вчора дорогою ракетою, наче «Кинджал», двома штуками, пробили метр бетону, щоби підірвати міни Другої світової війни», — заявив Кім.

Він запевнив, що єдине чого домоглися росіяни — це «позбавили вікон і дахів пів міста» і «навели паніку у Миколаєві», оскільки потужний вибух почули навіть в обласному центрі.

Раніше Кім повідомив, що внаслідок обстрілу в Очакові постраждали 15 людей, серед них дворічна дитина. Також вибуховою хвилею значно пошкоджені вікна та дахи понад 200 житлових будинків, адміністративні будівлі, об'єкти соціальної інфраструктури. Загалом у більшій частині міста пошкоджено вікна та покрівлі будівель.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Рейтинг армій світу Global Fire Power 2023: яке місце посіла Україна, яка армія найсильніша та як це визначають