Кінець епохи ФОП. Мінцифри хоче зменшити податки для сфери IT
Requisite Organization International Institute

У Міністерстві цифрової трансформації планують створити нові умови для розвитку IT-сфери за допомогою спеціального правового режиму «Дія City» в 2021 році.

Мінцифри та комітету цифрової трансформації зустрілися з розробниками законопроєктів та обговорили зміни до проєкту закону №4303 про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні.

Законопроєкт передбачає запровадження переліку дозволених у рамках Дія City видів діяльності — за винятком діяльності дата-центрів. При цьому до 10% доходів можна буде отримувати з інших сфер. Крім того, держава скасує оцінку плану реалізації стартап-проєктів у разі надання їм статусу резидента «Дія City».

Згідно з проєктом, держава зменшить кількість підстав для виключення зі спецрежиму, обмежить організацію резидентів в отриманні інформації щодо бізнесу, максимальний розмір внесків та їхнє цільове використання.

Сторони вважають неможливим розширення застосування ФОП на трудові відносини в умовах чинного законодавства. Це суперечить трудовому законодавству України і може призвести до повної втрати прав співробітників.

У Мінцифри планують подати ще один альтернативний законопроєкт № 4303-д про Дія.City і скоротити свої повноваження в проєкті.

Погана і добра новини. В Україні збільшили норми випромінювання. Але обіцяють кращий зв'язок